Kışın kumda kahve neden seviliyor?

Özellikle gezi yerlerinde kumda kahveyi sık görüyoruz. Kışın kumda kahveye talebin arttığını söyleyen işletmeciler, kumda kahvenin neden sevildiğini anlattı.

IHA

Kışın kumda kahve sevilerek tüketiliyor. Peki, kumda kahvenin sırrı ya da farkı ne?

İHA'da yer alan habere göre Eskişehir'de tarihi Odunpazarı Bölgesi'ni ziyaret etmeye gelen vatandaşlar, hem ısınmak hem de lezzetinden dolayı kış mevsiminde kumda kahveyi daha çok tercih ediyor.

Turistler, soğuk havada içecekler arasında kumda kahveyi daha çok tercih ediyor. Kış aylarında da olsa tarihi bölgeyi uzun süre gezenlerin ısınmak için farklı içecek çeşitlerine yönelmek istemesi kumda kahveye olan ilginin artmasının bir numaralı nedenlerinden birisi oldu.

"KAHVE İLKEL YOLLARLA PİŞİYOR"

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde uzun zamandır kafe işleten Ömer Büyüksarı, özellikle kışın vatandaşların kumda kahveye daha fazla ilgi gösterdiğini belirtti.

TÜRK KAHVESİNDEN FARKLI MI?

Müşterilerin kumda kahve yapılışının farklı olmasından dolayı ilgi gösterdiğini söyleyen Büyüksarı, kumda kahvenin farkını şöyle anlattı:

"Aslında normal Türk kahvesine göre çok farklı değil gibi gözüküyor. Ancak daha uzun sürede pişmesi kahveyi özel kılıyor. Kumun cezvenin her tarafına eşit dağılmasıyla kahve çok güzel pişiyor. Yani kahve ilkel yollarla pişmiş oluyor. Bu yüzden normal pişirmeye göre lezzet farkı oluyor. Tabii ki bunun yanında tek çeşit değil, insanlar birçok çeşit kumda kahve bulabiliyor. Özellikle menengiç, dibek, damla sakızlı, çilekli ve kavunlu gibi çeşitler vatandaşların ilgisini görüyor. Bu tarz meyveli kumda kahveler yaz aylarında da insanlara farklı seçenekler sunmuş oluyor. Normal kahvemiz 10 TL iken, kumda kahve çeşitlerimizi 15 TL'ye müşterilerimize sunuyoruz."

Unutkanlığın ilacı! Ünlülerin en çok tükettiği meyve

Çay yanına 10 dakikada hazırlanan enfes tatlı tarifi