Kışın favorisi ayva tatlısı tarifi! Püf noktası limon

Ayva tatlısı tarifi kış aylarında çok araştırılıyor. Ayva tatlısının püf noktası ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletmek. Bunun yanında ayva tatlısını tüketmenin birkaç püf noktası daha var. İşte kış tatlısı olan ayva tatlısı tarifinin detayları…

Tarımla uğraşanlar bu kış ayvanın bol olduğunu belirtiyor. Ayvayı çok sevenler ayva tatlısı tarifini de araştırıyor. Ayva tatlısını yapanlar genelde kararmasından şikayet ediyor. Bunun püf noktası ayvaları limonlu suda bekletmek. İşte adım adım ayva tatlısının yapılışı...

AYVA TATLISININ PÜF NOKTASI

Ayvaları limonlu suda bekletin. Soyarken de sert kısımları alın, böylece tatlı yumuşak olur.

AYVA TATLISI MALZEMELERİ

2 adet büyük boy ayva

1 adet çubuk tarçın

8 yemek kaşığı toz şeker

1/2 çay bardağı vişne suyu

1 su bardağı su

5 adet karanfil

1/2 adet limonun suyu

AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?

Ayva tatlısı tarifi için önce ayvaların kabukları soyulur ve ortadan ikiye bölünerek çekirdek yuvası çıkarılır. Çekirdekler kenara ayrılır. Ayvalar limonlu suya atılır. Ardından teker teker çıkararak ayvaların tencerede düz durması için alt kısımdan kesilir. Büyük bir tencereye hepsi yerleştirilir.

Her bir ayva oyuğuna 3 çorba kaşığı toz şeker koyulur. Ayva çekirdekleri ve baharatlar da tencereye eklenir.

Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak en kısık ateşe ayarlanır.

Ayvalar renk alıp kızarmaya başladığında suyunu çeker ve çok fazla ağdalaşırsa azar azar sıcak su eklenebilir.

Ayva tatlısı hazır. Biraz ılınınca ayvaları servis tabağına alarak, üzerine şerbetinden gezdirin. Kaymakla ya da istediğiniz başka bir dolgu malzemesiyle servis yapabilirsiniz.

Mıhlama tarifi! En sevilen sıcak kahvaltılık