Kışın favori lezzeti ayva tatlısı tarifi

Ayva tatlısı tarifi kış sofralarının vazgeçilmezi. Kış ayvalarını bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır? Karanfil kokusuyla iştahınızı kabartan ayva tatlısı tarifi haberimizde...

Ayva tatlısı tarifi kış menülerinde popüler tatlılardan biri. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva tatlısının püf noktası ayvaları soyarken limonlu suya atmaktır ve soyarken sert kısımlarının alınmasıdır. Kış tatlısı arıyorsanız bu tatlı tam size göre.

Ayva tatlısını akşam yemeğinin yanında ikram edebilirsiniz. İşte ayva tatlısı tarifi ve malzemeleri...

AYVA TATLISI MALZEMELERİ

2 adet büyük boy ayva

8 yemek kaşığı toz şeker

1/2 çay bardağı vişne suyu

1 su bardağı su

1 adet çubuk tarçın

5 adet karanfil

1/2 adet limonun suyu

AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?

Ayva tatlısı tarifi için önce ayvaların kabukları soyulur ve ortadan ikiye bölünerek çekirdek yuvası çıkarılır. Çekirdekler kenara ayrılır. Ayvalar limonlu suya atılır. Ardından teker teker çıkararak ayvaların tencerede düz durması için alt kısımdan kesilir. Büyük bir tencereye hepsi yerleştirilir.

Her bir ayva oyuğuna 3 çorba kaşığı toz şeker koyulur. Ayva çekirdekleri ve baharatlar da tencereye eklenir.

Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak en kısık ateşe ayarlanır.

Ayvalar renk alıp kızarmaya başladığında suyunu çeker ve çok fazla ağdalaşırsa azar azar sıcak su eklenebilir.

Ayva tatlısı hazır. Biraz ılınınca ayvaları servis tabağına alarak, üzerine şerbetinden gezdirin. Kaymakla ya da istediğiniz başka bir dolgu malzemesiyle servis yapabilirsiniz.

AYVA TATLISININ PÜF NOKTALARI

Ayvaları limonlu suda bekletin. Soyarken de sert kısımları alın, böylece tatlı yumuşak olur.

Kilo aldırmayan farklı kurabiye tarifi