Kışın en sevilen lezzeti! Esnaf usulü etli nohut yemeği nasıl yapılır?

Soğuk havalarda giden en lezzetli yemeklerden biri esnaf usulü nohut yemeğidir. Bağırsak ve mide sağlığına iyi gelen nohut yemeği, yüksek oranda protein barındırır. En lezzetli nohut yemeği ise esnaf lokantalarında yapılır. Peki evde esnaf usulü nohut yemeği nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Köy ortamını yansıtan yemeklerden biri de nohuttur. Nohut sıcacık soba kokusu dışarıdaki soğukluğu bastıran aile veya kalabalık akşam yemeklerini hatırlatır. Etli nohut yemeğini en güzel yapan yerler ise şimdiler de esnaf lokantalarıdır.

Suyuna ekmek banıp tane tane yenilen nohut yemeğinin en lezzetlisini sizler için araştırdık. Akşam yemeğine yetiştireceğiniz etli nohut tarifini tamda lokanta usulü olanını yapabileceksiniz.

ESNAF USULÜ ETLİ NOHUT YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı kadar nohut

200 gram dana eti

Yarım adet limon suyu

Bir yemek kaşığı biber domates salçası karışımı

1 adet soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Birer çay kaşığı kadar kimyon, pul biber, karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞ

Nohutları mutlaka bir gün önceden suya koyun.

Kimyon nohudun salgıladığı asit bazı azaltır. Bu da midede gaz oluşumunu engeller.

Küçük bir tencerede kuşbaşı eti haşlayın. Et ve nohut aynı tencerede haşlandığında yemeğin suyu kararır.

Başka bir tencereye soğanları küp küp kesip ekleyin. Soğanlar piştikten sonra üzerine salça ekleyip baharatları koyun.

Tam sos kıvamına gelince nohutları sudan süzüp içine ilave edin.

Biraz karıştırdıktan sonra haşlanan etleri de süzüp ekleyin.

Üzerine 5 su bardağı su dökün.

45 dakika boyunca pişmesini bekleyin.

Afiyet şifa olsun...

Üsküp mutfağının en gözde tatlısı! Kaymaçina nasıl yapılır?

Tadı damağınızda kalacak kahvaltı tarifi! Simit tostu nasıl yapılır?