Kışın doğal antibiyotiği! Vücudu tedavi eden çorba

Kelle paça çorbası kış aylarında en sık tüketilen çorba çeşidi. Peki, bu çorba kışın neden bu kadar çok içiliyor? İşte kelle paça çorbasının 3 faydası...

IHA

Konya'da hastalıklara karşı kışın vazgeçilmezi kelle paça çorbası. Kelle paça çorbası, içenin hem içini ısıtıyor hem de birçok hastalığa karşı direnç sağlıyor.

İHA'da yer alan habere göre hava sıcaklıklarının zaman zaman eksi 15'lere kadar düştüğü Konya'da enfeksiyonlar da artmaya başladı. Hastalıklara karşı dirençli olmak isteyen vatandaşlar ise şifayı kelle paça çorbasında arıyor.

KELLE PAÇA ÇORBASININ 3 FAYDASI

1. Kelle paça çorbası, antibiyotik görevini ve kemik iliklerine fayda konusunda büyük rol de üstleniyor. Kelle paça çorbasının içerdiği mineral ve vitaminlerle bağışıklık sistemini de güçlendirdiği biliniyor.

2. Kolajen açısından zengindir. Kırığa, çıkığa ve eklem ağrılarına iyi gelir.

3. Bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

EVDE KELLE PAÇA ÇORBASI YAPILIR MI?

Evinde çorba yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Mehmet Avcı, şunları önerdi:

"Kelle paça ve işkembe yapacaksa bu ürünleri önceden güzel bir şekilde, titizlikle yıkaması gerekiyor. Daha sonra dinlendirmeleri gerekiyor ve kanını alması lazım yani kanın tamamen süzülmesi gerekiyor ki koku olmasın diye. Kesinlikle temiz olması gerekiyor."

"GENÇLER DE İÇİYOR"

Konya'da babasının mesleği olan ve 55 yıldır lokanta işleten her gün müşterileri için kelle paça çorbası hazırlayan Mehmet Avcı, "Bizim buraya herkes gelir kelle paça içmeye. Paça çorbasının çok faydası olduğu için millet geliyor. Gençler dahi gelip çorbadan içiyor." dedi.