Kışın cildi gençleştiren yöntemler: PRP, altın iğne, mezoterapi, lazer! En etkilisi...

Kışın cildi yenilemenin tam zamanı. Özellikle kolajen miktarının azalması hızlı yaşlanmaya neden oluyor. Bu yüzden birçok kişi PRP, altın iğne, mezoterapi, lazer gibi gençleştiren uygulamaları araştırıyor. Peki, hangisi, ne işe yarıyor? Yanıtı haberimizde...

IHA

Gençleştiren cilt uygulamaları merak ediliyor. Özellikle PRP, altın iğne, mezoterapi, lazer gibi gençleştiren uygulamalar çok popüler. Peki, hangisi cilt üzerinde daha çok işe yarıyor.

Uz. Dr. Çağdaş Koç, yaşlanma karşıtı cilt uygulamaları ile ilgili bilgi verdi.

Vücuttaki kolajen miktarı her yıl azalıyor. Yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve etkilerini durdurmak için yapılan cerrahi dışı yaşlanma karşıtı (anti-aging) uygulamalar en çok kışa girerken yapılıyor. Dermatoloji Uz. Dr. Çağdaş Koç, yaşlanma karşıtı cilt uygulamaları ile ilgili bilgi verdi.

YAŞLANMA KARŞITI 4 TEDAVİ

Cerrahi dışı yapılabilecek işlemler ise şunlardır;

PRP: Hastanın kanı alınır, santrifüj işleminden geçirilir. Elde edilen serum kişinin yüzüne enjekte edilir. Bu işlem sonucunda cilt yenilenir, lekelerin gözle görülür şekilde azaldığı görülür.

Altın iğne: Bu radyofrekans uygulamasıdır. Uç kısmında 25 iğne olan aparat hastanın yüzene uygulanmaktadır. İleri yaş, güneş ışınları, mevsimsel değişimler, hava kirliliği, yorgunluk, uykusuzluk, stres, sağlıksız beslenme, alkol, sigara tüketimi ve genetik faktörlere bağlı olarak gelişen cildin yapısındaki değişikliklere müdahale edilir.

Fraksiyonel lazerler: Karbondioksit lazerle yapılan uygulamada, derideki kollejen ve elastin üretimi artırılır. Cilt üzerindeki iz ve akneler gözle görülür şekilde azalır. Ciltteki lekelerin, kırışıklıkların, sivilcelerin, yanık ve skarların tedavisinde etkilidir. Yapılan tek bir işlemle birçok etki görülebilmektedir.

Mezoterapi: Cilde uygulanan enjeksiyon işlemidir. Birçok aktif madde deriye enjekte edilerek cilde parlaklık ve canlılık kazandırılır. Kolajen, lastin, glutatyon, niasinamid, peptitler ve birçok madde içermektedir. Mezoterapi ile cilde enjekte edilen solüsyonlar kan dolaşımını ve lenfatik dolaşımı düzenler.