Duruşunuza göre nasıl bir insansınız? Otoriter misiniz endişeli mi?

Topluluk önünde duruş şekilleri insanın karakterini etkiliyor. Peki, her duruşun bir mesaj verdiğini biliyor muydunuz? Örneğin, kolları arkada bağlamak kendini beğenmiş, ayakları çapraz yapmak kötü bir izlenim bırakıyor. Peki, siz otoriter misiniz endişeli mi? İşte kişilik testine göre duruş şeklinin karakter analizi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Beden dili insanın karakterini yansıtıyor. Kişilik testlerine de konu olan duruş şekilleri mesaj veriyor. Duruş şekilleriyle karşınızdakine olumlu bir izlenim de verebilirsiniz kötü bir izlenim de bırakabilirsiniz.

Duruş şekilleri zihniyeti, seviyeyi, samimiyeti, karakteri bazen de zekayı yansıtır. Hatta bilimsel çalışmalar beden dilinin bireyin kişiliğini belirlediğini kanıtlamıştır. Doğru konuşma duruşu, jestler, vücut hareketleri, yüz ifadeleri ve göz teması, dinleyiciler üzerinde olumlu bir ilk izlenim bırakacak güçlü bir kişiliğin anahtarıdır. İşte duruş şekillerine göre karakter analizi...

1. Kolları arkada bağlamak

İletişimi kesmeye çalışıyormuşsunuz ya da oldukça kendini beğenmiş ve otoriter görünüyorsunuz. Bu aynı zamanda diğer kişinin size söylediklerine de güvenmediğinizi gösterebilir. Psikologlar, konuşurken kollarınızı veya ellerinizi arkanızda birleştirmenin, birine 'senden emin değilim' demenin bir yolu olduğunu söylüyorlar. Bazı durumlarda, hem kollarınızı tutup hem de ellerinizi sıkı bir şekilde kavuşturuyorsanız, bir konuşma sırasında soru sorulduğunda bir gerçeği saklıyor olabileceğiniz yorumu da yapılabilir. Evet, eğer kollarınızı arkanızda tutuyorsanız, bir elinizle diğer elinizi sıkıca tutuyorsanız ve omuzlarınız çökmüşse, bu hayal kırıklığı, öfke, sinirlilik ve güven eksikliğinin işaretidir. Bu aynı zamanda kendinize güvensiz olduğunuzu ve o anda biraz rahatlık aradığınızı da gösterebilir.

2. El kenetleme

Birisiyle konuşurken ellerinizi veya parmaklarınızı kavuşturuyorsanız, sözsüz olarak onda kötü bir izlenim bırakıyor olabilirsiniz. Evet, pek çok kişi ellerini kavuşturmanın ya da parmaklarını birbirine geçirmenin güçlü ve otoriter bir görünüm kazandırdığını düşünse de aslında durum tam tersidir. Konuşma sırasında ellerinizi kavuşturmak veya parmaklarınızı birbirine dolamak endişeli, gergin, tereddütlü, endişeli ve özgüven eksikliğiniz olduğu izlenimini verir. Bir şeyi sunarken veya konuşurken ellerinizi sıkmaya veya ovuşturmaya devam ederseniz, bu hazırlıksız olduğunuz anlamına gelebilir. Aynı zamanda hayal kırıklığı, stres ve gerginlik belirtisidir. Ellerinizi veya parmaklarınızı ne kadar sıkı kenetlerseniz, o kadar stresli ve muhtemelen saklanan veya hazırlıksız biri gibi görünürsünüz.

3. Ayakta bacak çaprazlamak

Biriyle konuşurken bacak bacak üstüne atıyorsanız, sözsüz olarak onda kötü bir izlenim bırakıyor olabilirsiniz. Söyleyeceklerinize güveniniz yokmuş gibi görünebilir. Bir bacağınızı alıp diğerinin üzerinden geçirirseniz, bu harika bir duruş değildir. Bu sadece kendinize olan güveninizi ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda sözlerinizin daha az güçlü veya etkili olmasına da neden olur. Konuşurken veya kendinizi sunarken bacak bacak üstüne atmak aynı zamanda kendinizi geri çekiyormuşsunuz, korku dolu veya endişeliymişsiniz gibi görünebilir. Özellikle asansörlerde tanımadığı kişilerin arasında dururken bu tür bacak bacak üstüne atma hareketlerini fark edebilirsiniz. Ancak bir konuşmanın ortasında bacak bacak üstüne atmak savunmacı veya kapalı bir tutum gibi görünebilir.