Kışa özel en kolay 3 sütlü tatlı tarifi

Sütlü tatlılar vazgeçilmezimiz. En kolay 3 sütlü tatlı tarifini bir araya getirdik. İşte sütlaç, kadayıflı muhallebi ve kazandibi tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Süt denilince akla ilk gelen en kolay sütlü tatlıları bir araya getirdik. Sütlü tatlı tariflerinin yapımı şerbetli tatlılara göre daha kolay. Özellikle evde daha fazla zaman geçirilen kış aylarında yemeklerden sonra sütlü tatlı tercih etmek daha hafif olacaktır. Sütlaç, kadayıflı muhallebi ve kazandibi tarifine bayılacaksınız. İşte kış ayına özel en kolay 3 sütlü tatlı tarifi ve malzemeleri...

1. SÜTLAÇ TARİFİ

Sütlaç tarifi hem yaz ayında hem de kış ayında sık yapılır. Her daim hafif olan fırında sütlaç yemekten sonra hafif tatlılar arasında yer alır.

SÜTLAÇ TARİFİ MALZEMELER

1 litre süt (Süt mutlaka soğuk olmalıdır)

2 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı pirinç unu

2 çay bardağı pirinç

1 litre su

2 çay bardağı pirinç

Fındık veya fıstık (süslemek için)

SÜTLAÇ TARİFİ

Sütlaç tarifi için ilk önce pirinçleri suyun içinde pişirin. Daha sonra içine sütü ekleyerek kaynatmaya başlayın.

Süt ve pirinç kaynamaya başlayınca pirinç ununu bir miktar sıcak suyun içinde karıştırın ve sütlacın içine dökün. Bu işlemden sonra hızlıca karıştırın ve tekrar kaynamasını bekleyin.

Son olarak içine şekeri ekleyin. Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kâselerine alın.

Sütlaçları daha hızlı soğumaları için buzdolabına koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerini fıstıkla veya tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

2. KADAYIFLI MUHALLEBİ

Yemekten sonra hafif bir tatlı arıyorsanız kadayıflı muhallebi tam size göre. Kadayıflı muhallebinin malzemeleri de hemen hemen her mutfakta bulunuyor. İşte akşam çayınızın yanına yakışacak kadayıflı muhallebinin yapılışı...

KADAYIFLI MUHALLEBİ MALZEMELER

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

1 paket krem şanti

SÜSLEME İÇİN

4 su bardağı kavrulmuş tel kadayıf

1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

Öncelikle evde kadayıf varsa kendinizde kadayıfı kavurabilirsiniz. Fakat hazır hali de marketlerde satılıyor.

Vanilya ve krem şanti haricindeki tüm muhallebi malzemelerini tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Altını kapattıktan sonra krem şanti ve vanilyayı da ekleyin karıştırın.

Borcamın altına kadayıfı yerleştirin. Ardından üstüne muhallebiyi dökün ve üzerini tekrar kadayıfla kapatın. Fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.

3. KAZANDİBİ MALZEMELER

1 litre süt

2 yemek kaşığı mısır nişastası

8 yemek kaşığı dolusu toz şeker

3 yemek kaşığı pirinç unu

1 paket vanilya

TEPSİNİN DİBİ İÇİN;

Tereyağı ve 4 yemek kaşığı toz şeker

KAZANDİBİ TARİFİ YAPILIŞI

Tencere içinde muhallebisi için olan tüm malzemeyi karıştırın ve ocağa koyun. Sürekli karıştın ve muhallebi kıvamına getirin.

Bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve şekeri tepsiye yayın.

Muhallebiyi soğutmadan dökün ve yüksek ateşte 8-12 dakika kadar tepsiyi çevire çevire altını kızartın. Soğuduğunda nefis tatlı hazır.