Kışa özel cilt bakım önerileri! Nem tavan yapıyor, bir iz dahi kalmıyor

Kış ayında cilt bakımı nasıl yapılır araştırılıyor. Kışın cilt kuruluğuna bağlı sorunlar daha fazla yaşanıyor. Peki kış aylarında cilt bakımı nasıl olur?

Soğuk havaya bağlı nemsizlik ve kuruluk kış aylarında daha fazla görülebiliyor. Kışın cilt bakımı yapmanın kuralları neler? İşte yanıtı...

KIŞIN CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Mevsimlerin değişmesiyle, yeni bir mevsime geçerken cildin yeni mevsime hazırlanması gerekiyor. Bol su içerek, nemlendirici kullanarak, düzenli dudak kremi kullanarak cildi kışa hazırlamalı. İşte cildinizi soğuk havaların olumsuz etkisinden korumak için yapmanız gereken şeyler:

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Kış aylarında cildiniz için yapabileceğiniz ilk adımlardan biri cildi korumak olmalı. Bunun için nemlendirici kullanmalısınız. Cildi nemlendirme, nemi cilde hapsederek, rüzgar ve soğuk hava gibi sert hava unsurlarından koruyup cildin daha dolgun, yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olacaktır. Jojoba yağı, badem yağı gibi bitki bazlı yağlar içeren nemlendiriciler tercih edebilirsiniz. Bu yağlar kışın kuruyan cilde iyi gelecektir. Nemlendirici kullanımı kışın soğuk havasının zararlı etkilerine karşı ekstra bir koruma katmanı sağlarken cilde ipeksi ve pürüzsüz bir his bırakır.

Nemlendirici kremlerin görevi, cildinizdeki nemi hapsetmektir. Özellikle banyo yaptıktan sonra cildinizi nemlendirmeye, bol bol nemlendirici krem kullanmaya özen gösterin.

PEELİNG YAPIN

Peeling cildi ölü hücrelerden arındırmak anlamına geliyor. Ölü hücrelerin ciltte birikmesi ise cilt foliküllerini tıkayabiliyor, cildin parlaklığını gideriyor, sivilceye neden olabiliyor. Kış aylarında hatta kışa yaklaşırken yapmanız gereken ilk şeylerden biri peeling yapmaktır. Eksfoliasyon (peeling), ciltteki kuru, hasar görmüş ölü cilt hücrelerini temizliyor bu sayede nemlendiricinin cilde hızla nüfuz etmenizi sağlıyor, cildi soğuk, rüzgar ve yağmur gibi sert kış faktörlerinden korumaya yardımcı oluyor.

DUDAK BAKIMI UYGULAYIN

Kışın soğuk ve kuru havası dudakların çabuk kurumasına, çatlamasına ve kanamasına yol açabiliyor. Bu nedenle kışın düzenli dudak bakımı yapmak çok mühim. Dudaklarınızı sağlıklı olması kurumaması için günde 2-3 litre su içmeyi hedefleyin, sık sık dudak nemlendirici kullanın, doktorunuza danışıp b12, C vitamini gibi vitamin takviyeleri alın.

YÜZE MASAJ YAPIN

Yüz masajı cildi sıcak tutmak ve yüzdeki kan dolaşımını iyileştirmek için çok etkili. Masaj lenfatik drenaja yardımcı olmanın yanı ciltteki sıra gerginliği, iltihabı veya şişkinliği azaltıyor, cildin daha canlı, nemli ve ışıltılı görünmesinde etkili rol oynuyor. Şakaklar, göz altı, göz kapakları, elmacık kemikleri tüm yüze masaj yapın, masaj yapmak için yeşim taşı kullanabilirsiniz.

BOL SU İÇİN

Yaz aylarında olduğu gibi kışın da bol su içmek için çok mühim. Su içmek cildinizi nemlendirmekle kalmıyor aynı zamanda vücudunuzun PH seviyesini dengeliyor. Suyun tadını sevmiyorsanız içerisine salatalık yahut limon dilimleri atıp tadını değiştirebilir daha içilir hale getirebilirsiniz. Şunu unutmayalım bol su içmek cildinizi kışa hazırlamanın basit ve etkili bir yoludur!

CİLDİNİZİ GÜNEŞTEN KORUYUN

Bu önerimiz kulağınıza biraz garip gelebilir. Ancak kış aylarında da güneşin UV ışınları cilde ulaşmaya devam ediyor! Cildinizi güneşten korumanın en iyi yollarından biri güneş kremi kullanmak olmalı. Yaz kış hatta evin içerisinde güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. 50 spf güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.