AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kış aylarında en çok tüketilen dolmalık biberin en lezzetli halini sofralara taşıyoruz. Toplamda 30 dakikanızı alacak olan bu lezzet damaklarda kalacak. Tam Doğu Anadolu kültürüne ait tariflerle yapılan bu eşsiz lezzetin ekşiliğini de unutmamak lazım. Fırında yapılan bu muazzam lezzet zengin bir akşam sofrasını sizlere sunar.
Birden fazla renkli dolmalık biber tercih etmeniz yemeğinizin daha şık bir hal almasını sağlar. Kapya biberin en büyük hali de buna dahildir.
150 gram kıyma
4 adet yeşil biber
2 adet sarı biber
3 adet kapya biber
1 su bardağı pirinç
Yarım adet maydanoz
Bir çay kaşığı kadar; sumak, karabiber, toz biber, karabiber, nane, fesleğen, tuz
Bir yemek kaşığı biber domates salçası karışığı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir kabın içine pirinç ve kıymayı koyup karıştırın.
Ardından tüm baharatları, salçayı ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Bu harcı tavada 15 dakika haşlayın.
Harcı hazırladıktan sonra biberlerin üst kısımlarını kesin içindeki tohumları çıkartın.
Akabinde harçtan bir buçuk tatlı kaşığı kadar içine ilave edin.
Kapak kısmını yeniden koyun.
Bir fırın tepsisine tek tek yerleştirin.
En son bir kasede bir tatlı kaşığı salça ve 2 su bardağı su karıştırın.
Biberlerin üzerine dökün.
250 derecelik fırına verin.
20 dakika sonra fırından çıkarın.
Yemeğiniz servise hazır!