Kış sofralarının efsanesi! Fırınlanmış zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?

Yüksek oranda kalsiyum barındıran biberlerin buluştuğu zeytinyağıyla ortaya çıkan enfes dolma tarifini sizler için derledik. Kış aylarının akşam sofralarında sık sık tercih edilen biber dolması tarifinin bu şekline bayılacaksınız. Peki fırınlanmış biber dolması nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kış aylarında en çok tüketilen dolmalık biberin en lezzetli halini sofralara taşıyoruz. Toplamda 30 dakikanızı alacak olan bu lezzet damaklarda kalacak. Tam Doğu Anadolu kültürüne ait tariflerle yapılan bu eşsiz lezzetin ekşiliğini de unutmamak lazım. Fırında yapılan bu muazzam lezzet zengin bir akşam sofrasını sizlere sunar.

Birden fazla renkli dolmalık biber tercih etmeniz yemeğinizin daha şık bir hal almasını sağlar. Kapya biberin en büyük hali de buna dahildir.

PEKİ ZEYTİNYAĞILI BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

150 gram kıyma

4 adet yeşil biber

2 adet sarı biber

3 adet kapya biber

1 su bardağı pirinç

Yarım adet maydanoz

Bir çay kaşığı kadar; sumak, karabiber, toz biber, karabiber, nane, fesleğen, tuz

Bir yemek kaşığı biber domates salçası karışığı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir kabın içine pirinç ve kıymayı koyup karıştırın.

Ardından tüm baharatları, salçayı ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.

Bu harcı tavada 15 dakika haşlayın.

Harcı hazırladıktan sonra biberlerin üst kısımlarını kesin içindeki tohumları çıkartın.

Akabinde harçtan bir buçuk tatlı kaşığı kadar içine ilave edin.

Kapak kısmını yeniden koyun.

Bir fırın tepsisine tek tek yerleştirin.

En son bir kasede bir tatlı kaşığı salça ve 2 su bardağı su karıştırın.

Biberlerin üzerine dökün.

250 derecelik fırına verin.

20 dakika sonra fırından çıkarın.

Yemeğiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Osmanlı mutfağının gizli lezzeti! Lüfer balığı pilavı nasıl yapılır?