Kışın son günlerini uğurlarken portakalları reçel yaparak değerlendirebilirsiniz. Portakal reçelini tatlılardan pastalara ve kahvaltıya kadar her şekilde tüketebilirsiniz. Peki, portakal reçeli nasıl yapılır?
Hem sağlık açısından faydalı olan hem de lezzetiyle sevilen bir kahvaltılık olan portakal reçeli tarifi oldukça kolay. Tek yapmanız gereken portakalları kaynatmak. İşte çok sevilen portakal reçeli tarifi ve malzemeleri...
PORTAKAL REÇELİ MALZEMELER
7 adet portakal
7 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
PORTAKAL REÇELİ TARİFİ
Portakal reçeli tarifi için önce portakalları iyice yıkayın. Sonra acısının çıkması için suda bekletin. Portakallar istenilen kıvama geldikten sonra küp küp doğrayın ve tencereye koyun.
Üzerine şekeri ilave edin. Şekerle beraber portakalları 45 dakika boyunca kaynatın.
Ocaktan almadan önce içerisine limon suyunu ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ilave edip ılımaya başladığında kavanozlara yerleştirebilirsiniz.