Kış hastalıklarına şifa karnabahar çorbası tarifi

Karnabahar çorbası tarifi araştırılan lezzetler arasında yer alıyor. Beyin sağlığını koruyan ve sindirimi düzenleyen karnabaharın çorbasını yaparak kış hastalıklarına karşı direncinizi artırabilirsiniz. Farklı çorba tarifi arıyorsanız işte size karnabahar çorbası tarifi ve malzemeleri...

Karnabahar çorbası tarifi kış sofralarının vazgeçilmezi. Peki, karnabahar çorbası nasıl yapılır? Evde bulunan malzemelerle yapılabilen karnabahar çorbasını et suyu ile hazırlayabilirsiniz. Karnabahar çorbasının püf noktası ise terbiyesinin kıvamını iyi ayarlamaktır. Aksi hâlde topak topak olur.

Karnabahar kısa sürede temizleyebileceğiniz bir sebze. Beyin sağlığını koruyan ve sindirimi düzenleyen karnabaharın çorbasını yaparak kış hastalıklarına karşı direncinizi artırabilirsiniz. İşte karnabahar çorbası tarifi ve malzemeler...

KARNABAHAR ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

1 tane küçük boy karnabahar

1 tane orta boy kuru soğan

1 tane orta boy patates

3 çorba kaşığı zeytinyağı

4 su bardağı sıcak et suyu

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Sıvıyağ

Terbiyesi için:

1 çorba kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

KARNABAHAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Karnabahar çorbası tarifi için önce karnabaharları saplarından ayırın. Yıkadıktan sonra karnabaharı, kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar hâlinde keserek hazırlayın.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve içine karnabahar, patates, kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ekleyip orta ateşte 20-25 dakika kadar haşlayın.

Çorbaya kıvam ve lezzet verecek terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu katıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdıktan sonra kıvam alan sosu ocaktan alın.

Terbiyeye karnabaharın et suyundan biraz alın ve karıştırdıktan sonra terbiyeyi tencereye ilave edin. Bu da terbiyeli çorbaları püf noktasıdır. Ardından tuz ve karabiber ekleyin. Karnabahar çorbasını, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Pürüzsüz bir kıvam alması için çorbayı blenderdan geçirin. Üzerini dereotu, fırınlanmış ekmek ya da birkaç parça karnabaharla süsleyebilirsiniz. Karnabahar çorbası hazır afiyet olsun.

KARNABAHAR ÇORBASININ PÜF NOKTASI

Karnabahar çorbasını kerevizle ya da havuçla yapanlar da var. Karnabahar çorbasına terbiye eklerken topaklanmaması için terbiyeye önce çorbadan bir kepçe ilave edin. Karıştırın ve çorbaya bu şekilde azar azar ekleyin.