Kış geceleri içinizi ısıtacak tarif! Sadece 3 adımda bal kabağı tatlısı, tahin ve ceviz ile süsleniyor

Kış tatlıları arasında yer alan bal kabağı tahin ve ceviz ile lezzetleniyor. Peki sadece 3 aşamada yapılan kabak tatlısının tarifi ne? İşte yumuşacık tadımlı lezzet...

Kabak tatlısı kış gecelerinin vazgeçilmezi. Hem sağlıklı hem lezzetli olan kabak tatlısı nasıl yapılır? Pişirme püf noktası nedir?

3 ADIMDA BAL KABAĞI TATLISI TARİFİ

ADIM 1:

Temizlenip yıkanan kabakları, tabanı düz bir tencereye dizelim. Üzerine şeker ve 1/2 su bardağı su ilave edelim. Hafif ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.

Not: ilk başta çok su salacaktır. Bu suyu tekrar çekip kabaklar yumuşayana kadar ateşte, kapağı kapalı olarak pişirelim.

ADIM 2:

Pişen kabakları bir kenarda soğumaya bırakalım.

ADIM 3:

Soğuyan kabakların üzerine biraz tahin ve ufalanmış ceviz serpiştirerek servis edelim.

Afiyet olsun.