Kış elmalarını en iyi değerlendirmenin yolu elmalı kurabiye tarifi

Elmalı kurabiye tarifi kış günlerinde en çok aratılan lezzetlerden. Kış meyvesi elmayı değerlendirmek istiyorsanız en keyifli yolu elmalı kurabiye yapmak. Elmalı kurabiye hamuru ve iç harcı olmak üzere iki aşamada yapılan bir hamur işidir. İşte hiç bilmeyen birinin bile kolay yapabileceği elmalı kurabiye tarifi...

Elma kış meyvelerinin en popüleriyken elmalı kurabiye yapmanın tam zamanı. Peki, elmalı kurabiye tarifi nasıl? Elmalı kurabiyede önce elmalar rendeleniyor ve iç harç hazırlanıyor. Ardından kurabiye hamuru yapılıyor ve harçla hamur birleştiriliyor. Ortaya eve nefis koku dağıtan bir elmalı kurabiye çıkıyor. İşte 3 adımda elmalı kurabiye tarifi ve malzemeleri...

ELMALI KURABİYE MALZEMELER

1 paket margarin

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı pudra şekeri

Kabartma tozu

Aldığı kadar un

ELMALI KURABİYE İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER

3 elma

2 yemek kaşığı şeker

2 dilim limon

2 çay kaşığı tarçın

ELMALI KURABİYE TARİFİ

Elmalı kurabiye tarifi sanıldığı gibi zor değil. Önce elmalı kurabiye için harcı hazırlayın. Elmaları rendeleyin veya çok minik doğrayın. Tavaya koyun. Şekerini, tarçını ekleyin. Biraz ısındıktan sonra limonları da sıkın. 15 dakika karıştırın. Harcı soğumaya bırakın.

Ardından elmalı kurabiye hamurunu yoğurun. Çok sert olmayan ve fazla ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Margarinin oda sıcaklığında olması ve unun elenmesi elmalı kurabiyenin püf noktasıdır. Hamuru yoğurduktan sonra 10 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamura harçtan ekleyin ve kapatarak şekil verin. Ardından tepsiye yerleştirin. Bu tarifi tart şeklinde ya da istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Çay yanına elmalı kurabiye tarifi hazır. Afiyet olsun...