Kış aylarının en güçlü antioksidanı! Kahvaltılık nar reçeli nasıl yapılır?

Soğuk havaların en gözde besinlerinden biri olan narı kahvaltı sofralarına taşıyın. Ağızlarda bıraktığı lezzetiyle akıllara kazınan nar reçelinin nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. Güçlü bir antioksidan olan nar reçelini her sabah tüketmenizi tavsiye ederiz. Peki kahvaltılık nar reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Lutein madde barındıran nar hastalıklar için tam bir şifa kaynağıdır. Bir nardan çıkan taneler sayesinde bereketlenir. Bu yüzden kış aylarında bu bereketlerden faydalanmak lazım. Uzmanlar hem meyve forumunda hem de farklı tariflerle tüketilmesini tavsiye eder.

Çok güçlü bir antioksidan olan nardan reçel yapmaya hazır mısınız? Nardan yapılan reçel hafızalara kazınan bir lezzete dönüşür. İşte sizler için pratik olan nar reçelinin yapım aşamasını derledik.

PEKİ KAHVALTILIK NAR REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

6 su bardağı su

3 adet ayıklanmış nar

1 çay bardağı limon suyu

5 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Temizlediğiniz narları bir tencerenin içinde yıkayın ve koyun.

5 su bardağı suyu koyup tahta kaşıkla karıştırın.

Üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Hafif katılaşana kadar karıştırın.

Akabinde son kalan bir su bardağı suyu da koyun 10 dakika daha kaynatın.

Arından cam kavanozlara koyun.

Afiyet şifa olsun...

Patates kızartması ve salataların gözdesi! Kahvaltılık Vinegret sosu nasıl yapılır?