Kış aylarının D vitamini deposu! Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Doğadaki en güçlü D vitamini olan portakal kabuklarını sakın çöpe atamayın. Portakal kabuklarını lezzete çeviren reçel tarifini sizler için derledik. Yapımı oldukça kolay bu tarif için haberin detayını inceleyin. Peki portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKŞAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İçeriğinde milyonlarca vitamin ve mineral barındıran portakal kabuğundan yapılan reçel ile güne enerjinizi yükselterek başlayın. Doğal yiyeceklerin başında gelen portakal kabuğu reçeli, vücudun kış aylarında ihtiyaç duyduğu D vitaminini karşılar. Portakalın barındırdığı D vitamini ve güneşten alınan D vitamini neredeyse aynı özelliklere sahiptir.

Yapım sırasındaki şekli tamamen sizin isteğinize bağlıdır. Bazıları kabukları uzun tutarken bazıları daha kısa halde keserek kullanır.

PEKİ PORTAKAL KABUĞU REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 adet portakalın kabuk kısmı

2 su bardağı şeker

1 su bardağı arındırılmış su

1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

YAPILIŞI

Bir tencerenin içerisine portakal kabuklarını kesip ekleyin.

Üzerine arındırılmış su ve portakal suyunu ilave edip karıştırın.

Son olarak şekeri ekleyip 15 dakika boyunca reçeli tencerenin dibinin tutmaması için karıştırmaya devam edin.

Ardından temiz bir cam kavanoza karşımı ilave edin.

Kahvaltılarınız için olan portakal reçeli hazır.

Afiyet şifa olsun...

Evde kahvaltılık greyfurt marmelat tarifi! Bir kaşığı bağışıklığı demir gibi yapıyor...

Çayınız demlenene kadar! 15 dakikada şipşak börek tarifi...