AKŞAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İçeriğinde milyonlarca vitamin ve mineral barındıran portakal kabuğundan yapılan reçel ile güne enerjinizi yükselterek başlayın. Doğal yiyeceklerin başında gelen portakal kabuğu reçeli, vücudun kış aylarında ihtiyaç duyduğu D vitaminini karşılar. Portakalın barındırdığı D vitamini ve güneşten alınan D vitamini neredeyse aynı özelliklere sahiptir.
Yapım sırasındaki şekli tamamen sizin isteğinize bağlıdır. Bazıları kabukları uzun tutarken bazıları daha kısa halde keserek kullanır.
4 adet portakalın kabuk kısmı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı arındırılmış su
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Bir tencerenin içerisine portakal kabuklarını kesip ekleyin.
Üzerine arındırılmış su ve portakal suyunu ilave edip karıştırın.
Son olarak şekeri ekleyip 15 dakika boyunca reçeli tencerenin dibinin tutmaması için karıştırmaya devam edin.
Ardından temiz bir cam kavanoza karşımı ilave edin.
Kahvaltılarınız için olan portakal reçeli hazır.
Afiyet şifa olsun...