Kış aylarının C vitamini deposu! Evde limon kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Doğadaki en güçlü C vitamini olan limonun kabuklarını sakın çöpe atmayın. Enfes kahvaltılık bir tat çıkarmanın en güzel yöntemi limon kabuklarıdır. Ekşi tatlı bir tadı olan limon kabuğu reçeline müptela olacaksınız. Peki evde limon kabuğu reçeli nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Genellikle kurabiye ya da keklerin içi için rendelenen limon kabuklarını bu kez muazzam bir lezzete dönüştürüyoruz. Tadı damaklarda kalan limon kabuğu reçeli oldukça basit yapılır. Kokusu ve lezzetinin yanı sıra görüntüsü de cezbediyor.

Limon kabuğu reçelinde tek detay beyaz lif yerini sakın reçelin içine koymayın. Bu tadını bozar. Limon kabukları rendelendikten sonra bir gün bekletilmeli. Bunlarda limon kabuğu reçelinin püf noktalarıdır.

PEKİ LİMON KABUĞU REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

15 adet limon

3 çay kaşığı limon tuzu

3 su bardağı toz şeker

6 su bardağı su

YAPILIŞI

Limonun kabuk kısımlarını bir kaba rendeleyin.

Akabinde tencereye alın üzerine suyu ilave edip karıştırın.

O sırada limon tuzunu ve toz şekeri ilave edin.

5 dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kısıp 25 dakika reçelin kaynamasını bekleyin.

Cam temiz bir kavanoza reçel ılık bir haldeyken koyun.

Ardından güneş gören bir yerde 1 gün boyunca bekletip tüketmeye başlayın.

Afiyet şifa olsun...

Bir kaşığı demir dolu! Damla sakızlı karadut reçeli nasıl yapılır?

Bir kaşığı antibiyotik deposu! Kahvaltı için ayva reçeli nasıl yapılır?