AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Genellikle kurabiye ya da keklerin içi için rendelenen limon kabuklarını bu kez muazzam bir lezzete dönüştürüyoruz. Tadı damaklarda kalan limon kabuğu reçeli oldukça basit yapılır. Kokusu ve lezzetinin yanı sıra görüntüsü de cezbediyor.
Limon kabuğu reçelinde tek detay beyaz lif yerini sakın reçelin içine koymayın. Bu tadını bozar. Limon kabukları rendelendikten sonra bir gün bekletilmeli. Bunlarda limon kabuğu reçelinin püf noktalarıdır.
15 adet limon
3 çay kaşığı limon tuzu
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Limonun kabuk kısımlarını bir kaba rendeleyin.
Akabinde tencereye alın üzerine suyu ilave edip karıştırın.
O sırada limon tuzunu ve toz şekeri ilave edin.
5 dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kısıp 25 dakika reçelin kaynamasını bekleyin.
Cam temiz bir kavanoza reçel ılık bir haldeyken koyun.
Ardından güneş gören bir yerde 1 gün boyunca bekletip tüketmeye başlayın.