Kış aylarında kadınlarda artıyor! Farklı belirtilerle ortaya çıkıyor

Hormonal bozukluğa bağlı ortaya çıkan kadınların hayatını kabusa çeviren bu hastalığa aman dikkat. Soğuk havalarda artan bu ağrılar karşısında uzmanlar uyarılarda bulundu. Sinsi ilerleyen bu hastalığı durdurmanın en iyi yolu doğal yöntemlerdir. İşte kış aylarında kadınlarda artan o hastalık...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Şiddetli ağrılarla ortaya çıkan ve kadınların hayatını kabusa çeviren hastalıkların başında gelir. Doğurganlığı bile etkileyen bu ağrılar karşısında uzmanlar uyarılarda bulundu. İlerlemesine izin vermeden acilen durdurmanız gerekiyor. Bunun içinde en doğal yol hormonal bozukluğu düzenlemektir.

KIŞ AYLARINDA KADINLARDA ARTIYOR!

Polikistik over sendromu rahim içi yumurtalıklara yerleşmiş kistlerdir. Bu kistler rahim içinde düzen bozukluğuna neden olur. Yumurtalıklar sağlıklı bir şekilde gelişmez. Adet döneminde şişen kistler, döngüyü daha çekilmez hale getirir. Kramplara ve şiddetli kanamalara yol açar.

POLİKİSTİK OVER SENDROMUNUN BELİRLTİLERİ NELERDİR?

Erkeksiz hormonların artmasına bağlı gelişir. Kıllanma ve buna bağlı rahim ağzında akıntı birikmesine yol açar. Bazılarında şiddetli adet kanamalarına yol açarken bazılarında adeti keser. Vücut hormonal düzeni dengelemez. Kilo alımına bile yol açar.

Direk olarak çocuk sahibi olmayı etkilemez ancak dolaylı olarak rahmin zayıflamasına yol açar. Gebelik süresinde bile sıkıntılara neden olan polikistik over sendromu, önlemenin en basit yolu ise güçlü antibiyotiklerdir.

İbrahim Saraçoğlu, kist ve vücuttaki fazla iltihaptan kurtulmanın en basit yolunun soğan kürü olduğunu vurgular. Her sabah aç karnına tüketilen soğan kürü vücuttaki tüm iltihabı atar.

Bir adet soğanı 2 su bardağı suyla kaynatın. Bir süre bekletip ılık halde tüketin.

Hamilelikte ayaklarda neden kramp olur? Hamilelikte kramplara ne iyi gelir?

En doğal antibiyotik! Bebeklere sarımsak ne zaman ve nasıl verilmeli?