Kış ayında küflü duvara son! Bu hatalar eve buram buram küf dağıtıyor

Duvardaki küflerin sebebi nemse çamaşır suyuyla temizleseniz de kalıcı olarak kurtulamazsınız. Çünkü küf zamanla büyüyebilir. Koyu lekelere sebep olan küf sorunu için farklı yöntemleri derledik.

Küf duvarlardan geçici olarak temizlenebilir. Ancak sorunun sebebini bulmak gerek. Git gide yayılan küfü engelleyen yöntemleri okumadan önce maske ve eldiven kullanmayı unutmayın.

KÜFÜ ENGELLEYEN YÖNTEMLER

Bir kovayı suyla ve bulaşık deterjanı veya elde çamaşır yıkamak için kullanılan sabun gibi hafif bir deterjanla doldurun. Duvardaki kalıbı dikkatlice silmek için sabunlu suya batırılmış bir bez kullanın. Küfün açığa çıkmasına neden olabileceğinden fırçalamamaya dikkat edin. İşiniz bittiğinde duvardaki nemi almak için kuru bir bez kullanın.

Odadaki tüm yüzeyleri temizleyin ve mutlaka havalandırın.

Çoğu süpermarkette bulunan özel bir kalıp spreyi veya çamaşır suyu ve su karışımı küfle mücadelede etkili olabilir. Gerekirse gözlük, eldiven ve yüz maskesi takarak kendinizi korumaya özen gösterin ve devam etmeden önce ürünü küçük bir alanda test edin.

Bir ölçü çamaşır suyunu dört ölçü suya karıştırın. Kalıbı silin ve kaybolana kadar yavaşça fırçalayın.

Çamaşır suyu karışımını silerek işlemi bitirin ve alanı yumuşak bir bezle iyice kurulayın.

KÜFÜ ENGELLEYEN YÖNTEMLER

Her zaman ıslak alanları hemen kuruttuğunuzdan emin olun. Dökülenleri silin ve banyo veya duş aldıktan sonra zemini ve duvarları kuruttuğunuzdan emin olun.

Pencerelerinizin yağmurun içeri girmesine izin verip vermediğini ve etraflarındaki izolasyon malzemesinin hasar görüp görmediğini kontrol edin.

Sızıntılara genellikle kırık oluklar veya drenaj boruları neden olur. Evinizin dış cephesini düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun.

Son olarak, evinizde havanın dolaşmasına izin vermek önemlidir. İç kapıları mümkün olduğunca açık tutun ve mobilyaları duvarlardan uzaklaştırın.

Kuru günlerde evinize temiz havanın girmesini sağlamak için pencereleri açın; bu, nemi azaltacak ve dolayısıyla küf oluşumunun önlenmesine yardımcı olacaktır.

Zeka oyunu: Samanlıktaki iğne nerede? 200 kişiden sadece 10'u buldu