AA
Kırşehir'in yöresel yemeği "ayva boranısı" tescillendi. Peki, ayva boranısı nasıl yapılır? Kuşbaşı şeklinde doğranmış etin tencerede kavrulmasıyla hazırlanan ayva boranısı oldukça lezzetli bir yemek. İşte farklı yemek arayanlara nefis tarif...
AA'da yer alan habere göre Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Kırşehir'in yöresel "ayva boranısı" yemeğini coğrafi işaret belgesiyle tescil etti.
AYVA BORANISI NASIL YAPILIR?
Ayva boranısı tarifi için önce kuşbaşı şeklinde doğranmış et tencerede biraz kavrulur. Daha sonra etin üzerine dilim dilim ayva doğranır. Soğan, biber, salça ve yeteri kadar su ilave edilir. Pişmeye yakın şekeri ve tuzu katılır. Piştikten sonra ateşten indirilerek servis yapılır. (Şeker yerine pekmezde katılabilir)