Kırmızı meyveli pasta tarifi favoriniz olacak! Rafet Şef'in önerisiyle kolay pasta tarifi

Benim Yemeğim'in 30 Temmuz menüsü kırmızı meyveli pasta tarifi oldu. Kırmızı meyveli pasta hem görünüşü hem de lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek. Kolay pasta tarifi araştırıyorsanız iki adımda bu tarifi deneyebilirsiniz. Şef Rafet İnce'nin önerisiyle kırmızı meyveli pastanın yapılışı haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kolay pasta tarifi arayanlar Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü olan kırmızı meyveli pasta tarifini araştırıyor. Pandispanya ve krema olmak üzere iki aşamada hazırlanan kırmızı meyveli pasta tarifi çilek, frambuaz ve yaban mersini gibi sevilen meyvelerin buluşmasıyla lezzet şöleni sunuyor. Meyveli pasta tarifinin püf noktası ise pandispanyayı ve kremayı doğru hazırlamak.

Kolay pasta tarifi için internette araştırma yapıyorsanız bu tarif tam size göre. Şef Rafet İnce'nin önerisiyle adım adım kırmızı meyveli pastanın yapılışını anlattık. Balla hazırlanan pandispanya kremayla birleşince geriye sadece meyvelerle süslemek kalıyor. Kolay pasta tarifi için internette araştırma yapıyorsanız bu tarif tam size göre. İşte Benim Yemeğim kırmızı meyveli pasta tarifi ve malzemeleri...

KIRMIZI MEYVELİ PASTA MALZEMELER

1 adet pandispanya

Yarım su bardağı süt

2 yemek kaşığı bal

Kreması için:

4 su bardağı süt

Yarım su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı vanilya esansı

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

1 yemek kaşığı kakao

İçi ve üzeri için:

7 adet çilek

20 adet frambuaz

8 adet yaban mersini

KIRMIZI MEYVELİ PASTANIN YAPILIŞI

Kremasının yapılışı

Pasta tarifi için önce süt, şeker, un, nişasta ve vanilya özünü tencerede karıştırıyoruz. Yoğunlaşmış olan muhallebiye yumurta sarısını ekleyip kremaya yediriyoruz. Kremaya son olarak tereyağı ilave edip karıştırıyoruz.

Ayrı kaplara aldığımız muhallebinin bir tanesine toz antep fıstığı diğerine toz kakao ilave edip karıştırıyoruz. Kremaları sıkma torbasına alıyoruz.

Pandispanyaları kalıp yardımıyla kestikten sonra ballı sütle pandispanyaların ortalarını ıslatıyoruz. Önce fıstıklı kremayı keke sıkıp üzerine küp küp doğradığımız çilekleri ekliyoruz. Üzerine tekrar pandispanya koyup ballı sütle ıslattıktan sonra kakaolu kremayı sıkıyoruz ve doğradığımız çilekleri ekliyoruz.

Son kat olarak üzerine bir tane daha pandispanya ekleyip ıslattıktan sonra üzerine fıstıklı kremayı sıkıyoruz. Üstüne yaban mersini ve frambuazı yerleştiriyoruz.