Kırmızı mercimekli yaprak dolması altın günlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında en popüler yemekler arasında geliyor. Yapımı zahmetli olsa da yine de çok sık tercih edilen kırmızı mercimekli yaprak dolmasının nasıl yapıldığı sorgulanıyor. Herkesin severek tükettiği kırmızı mercimekli yaprak dolması nasıl yapılır merak ediliyor.
KIRMIZI MERCİMEKLİ YAPRAK DOLMASI TARİFİ
1/2 kg yaprak
Sosu İçin;
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sunumu İçin;
Yoğurt
HAZIRLANIŞI
İçi için soğanları doğrayın. Pirinç bulgur ve kırmızı mercimeği yıkayın. Ardından ıslanması için suda bekletin. Doğradığınız soğanları ve yağı tencereye koyup kavurun. Üzerine biber ve domates salçasını ekleyin. Karabiber, pul biber, nane ve tuzu da ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Pirinç bulgur ve mercimeği süzdükten sonra onları da ekleyin. Son olarak maydanozu da doğrayıp ekleyin. Hepsini birlikte kavurup ardından soğutun. Soğuduktan sonra yaptığınız iç harcı yaprakların içine koyup sarın. Sardıktan sonra tencereye dizin. Sosu için bir tavaya yağı ve domates salçasını koyarak sos yapın. Sarılan dolmaların üzerine sosu döküp ardından dolmaların yüzüne çıkacak kadar su ekleyip pişirin. Piştikten sonra yoğurt ile birlikte servis edin.