Kırmızı et sevmeyenler için şipşak lezzet! En nefis mantar sote nasıl yapılır?

Tam bir protein deposu olan mantar, kırmızı etin yerini alabilir. Bu yüzden et sevmeyenler için mantar ideal bir besindir. Baharatların ve farklı besin değerlerin birleştiği mantar soteyi sizler için derledik. Peki en nefis mantar sote nasıl yapılır? Cevabı haberimizde...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzüzehra Maslak

Mantarları pişirmeyene kadar sula temas ettirmeyin. Çünkü mantarlar suyla temasa uğradıklarında kararmaya başlar. Bu yüzden pişirmeden hemen önce yıkayın ve pişirin.

Mantarlar doğada etten daha fazla protein barındıran tek besindir. Mantarın barındırdığı protein kırmızı ete oranla vücut tarafından daha fazla enzimlenir.

EN NEFİS MANTAR SOTE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 kilo kültür mantar

1 adet kuru soğan

1 adet domates

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

Karabiber, pul biber, nane ve kekik

Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir tavaya soğanları küp küp kesip atın.

Pembeleşmeye başlayan soğanların akabinde bibeleri ilave edin.

Domatesin kabuklarını soyun.

Küp küp kesin ancak önce mantarları yıkayıp ortadan ikiye bölüp atın.

En son suyunu salmış domatesleri atıp baharatları ekleyin.

Ekmek banmalık bir lezzet için ise üzerine biraz kaşar rendeleyin.

10 dakika sonra mantar soteniz hazır.

Afiyet şifa olsun...

Karadeniz'in kahvaltı efsanesi! Evde Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Tam kış çaylarının yanında yakışan aranılan lezzet! Hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır?