AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzüzehra Maslak
Mantarları pişirmeyene kadar sula temas ettirmeyin. Çünkü mantarlar suyla temasa uğradıklarında kararmaya başlar. Bu yüzden pişirmeden hemen önce yıkayın ve pişirin.
Mantarlar doğada etten daha fazla protein barındıran tek besindir. Mantarın barındırdığı protein kırmızı ete oranla vücut tarafından daha fazla enzimlenir.
1 kilo kültür mantar
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Karabiber, pul biber, nane ve kekik
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Bir tavaya soğanları küp küp kesip atın.
Pembeleşmeye başlayan soğanların akabinde bibeleri ilave edin.
Domatesin kabuklarını soyun.
Küp küp kesin ancak önce mantarları yıkayıp ortadan ikiye bölüp atın.
En son suyunu salmış domatesleri atıp baharatları ekleyin.
Ekmek banmalık bir lezzet için ise üzerine biraz kaşar rendeleyin.
10 dakika sonra mantar soteniz hazır.
Afiyet şifa olsun...