Kırmızı biber sandalı tarif defterinizin favorisi olacak

Kırmızı biber sandalı tarifi araştırılıyor. Közlenmiş kırmızı biber lezzetiyle sebzelerin uyumundan ortaya çıkan kırmızı biber sandal tarifi hem pratik hem lezzetli. İşte ara sıcak olarak sunabileceğiniz közlenmiş kırmızı biber sandalı tarifi...

Hem ara sıcak hem de yemeklerinizin yanına sunabileceğiniz kırmızı biber sandalı tarifini adım adım anlattık. Pratik tarif arayanlar için kırmızı biber sandal tarifi popüler listenizin en üst sırasında yer alacak.

KIRMIZI BİBER SANDALI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

5 adet kırmızı biber

2 tane patlıcan

2 kabak

2 büyük patates

Sos için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 domates

1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

KIRMIZI BİBER SANDALI TARİFİ

Kırmızı biber sandalı için önce kırmızı biberleri közleyin. Közlendikten sonra kabuklarını soyun. Bunun için bir poşette 5 dakika bekletin, daha çabuk soyuluyor.

Biberleri servis tabağına yerleştirin. Bıçakla ortadan bir çizik atın.

Bütün sebzeleri minik minik doğrayıp sıvı yağda kızartın. Kızartılmış sebzeleri bir kabın içine koyun.

Şimdi sosunu hazırlayın. Bir tavaya kabuğu doğranmış domatesi ve sarımsağı sıvı yağın içinde kavurun. Salçayı da ekleyerek karıştırın. Sos kıvamını alınca tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Ardından sosun içerisinde doğradığınız sebzeleri ekleyin ve karıştırın.

Soslanmış sebzeleri kırmızı biber sandallarının içine eşit olarak yerleştirin. En son doğranmış maydanoz gezdirin. Dileyenler yoğurtla da tüketebilir ya da peynirli de yapabilir. Kırmızı biber sandalı hazır. Afiyet olsun...