Kirli ocak başlıklarını temizlemek meğer bu kadar kolaymış! Basit ve etkili yöntem

Kirli ocak başlıklarını temizlemenin çeşitli yolları bulunuyor. Ayrıca basit yöntemler pek çok insan tarafından merak ediliyor. Çünkü kullanıma bağlı olarak ocak başlıklarında sararma ve kararma oluşabiliyor. Peki, başlıklar nasıl temizlenir? Detaylar haberimizde…

Ocak başlıklarında zamana ve kullanıma bağlı olarak kararma ve sararma oluştuğu görülebilir. Rahatsız edici bir görüntü oluşturabilen bu lekelerden kurtulmanın yolları ise pek çok insan tarafından merak ediliyor.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek basit ve etkili bir yöntem, ''kirli ocak başlıklarını temizlemek meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. Peki, söz konusu yöntem nedir?

KİRLİ OCAK BAŞLIKLARINI TEMİZLEMENİN YOLU

Kirli ocak başlıklarını temizlemenin basit ve etkili yöntemlerinden biri; ocakların üzerini geçecek miktarda sıcak su, 1 tatlı kaşığı karbonat ve yarım çay bardağı beyaz sirke ile gerçekleşiyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Kirli ocak başlıkları geniş bir kaba koyulur.

Üzerine karbonat, sıcak su ve beyaz sirke ilave edilir.

Ortalama 10 dakika bekletilir ve sünger ile güzelce temizlenir.

Bu işlemin sonucunda kirli ocak başlıklarının pratik bir şekilde temizlendiği görülebilir.

Not: Ocak başlıklarının üretim malzemeleri farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki yöntem mevcut ocak başlığına zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması tavsiye edilmez.