Kırkayak ve kulağakaçan böcekleri buna geliyor! İşte o haşereleri evden göndermenin yolu

Kırkayak ve kulağakaçan böcekleri evde adeta ansızın görülebilirler. Bu nedenle o haşereler pek çok insanın rahatsız olmasına sebep olabilir. Öte yandan kırkayak ve kulağakaçan böceklerinin eve geliş nedenlerinden bazıları adeta ortaya çıktı. İşte o haşereleri evden göndermenin yolu...

Kulağakaçan böcekleri, kıskaçları nedeniyle akrebe benzetilebiliyor. Kırkayaklar ise solucanı anımsatabiliyor. Ancak ayakları sayesinde kolayca ayırt edilebiliyor. Öte yandan hem kulağakaçan böcekleri hem de kırkayaklar evde görülebilen haşereler arasında işaret edilebiliyorlar.

Kırkayak ve kulağakaçan böceklerinin evde görülmesi, pek çok insanın tedirgin olmasına neden olabiliyor. Bu nedenle o haşereleri evden göndermenin yolu birçok insan tarafından araştırılıyor. Öte yandan söz konusu böceklerin eve geliş nedenlerinden bazıları adeta ortaya çıktı.

KIRKAYAK VE KULAĞAKAÇAN BÖCEKLERİ BUNA GELİYOR

Kulağakaçan ve kırkayak eve birçok farklı sebepten dolayı gelebilir. Ayrıca bazı geliş nedenleri adeta ortaya çıktı. İşte o haşerelerin eve geliş nedenlerinden bazıları şu şekilde;

Evde nem olması, kulağakaçan böceklerinin gelmesine neden olabilir. Ayrıca evdeki duvarlarda bulunan delik ve çatlaklardan içeriye girebilirler.

Talaş parçaları ve yaprak birikintileri eve yakınsa, kulağakaçan böcekleri gelebilirler. Çünkü söz konusu haşereler o alanlarda görülebilirler.

Evde rutubet olması, kırkayakların gelmesine sebep olabilir. Ayrıca bodrum katlarında kırkayaklar daha sık görülebilirler.

O HAŞERELERİ EVDEN GÖNDERMENİN YOLU

Haşerelerden kurtulmak için kimyasal ve doğal olmak üzere birçok farklı yol bulunuyor. Ayrıca söz konusu doğal yollardan bazıları aşağıda bulunuyor.

Kulağakaçan böceklerinden kurtulmak pek kolay olmaz. Fakat ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı ile onları evden göndermek mümkün olabilir. Bu yöntemde ılık su ile birkaç damla bulaşık deterjanı karıştırılır ve bir sprey şişeye yerleştirilir. Ardından o haşerelerin görülebileceği yerlere püskürtülür. Bu sayede onları evden göndermek mümkün olabilir.

Nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar, kırkayaktan kurtulmak için tercih edilebilir. Bu yöntemde o haşerelerin görülebileceği yerlere söz konusu yağlar püskürtülür. Bu sayede onları evden uzaklaştırmak mümkün olabilir.

Not: İlaçlama yöntemi ile böceklerden kurtulmak mümkün olabilir. Ancak bu yöntemde bir uzmandan destek alınması önerilir.

Çözümü belli oldu: Arı ve keneden kurtulmanın yolları! Meğer bu kadar kolaymış