Kırkayak ve hamam böceklerini evden kaçıran yöntem! İşte o haşerelerden kurtulmanın pratik yolu

Kırkayak ve hamam böcekleri, evlerde görülen haşere türleri arasında bulunuyorlar. Ayrıca söz konusu haşereler, evlere girdiklerinde insanlarda endişe de oluşturabiliyorlar. Bu nedenle kırkayak ve hamam böceklerini evden kaçıran yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca onlardan kurtulmanın pratik yolları da bulunuyor. İşte detaylar…

Hamam böcekleri ve kırkayaklar evlerde istenmeyen haşere türleri arasında gösterilebiliyorlar. Ancak her ne kadar istenmeseler de bazen evlerde görülebilirler. Öte yandan söz konusu haşerelerden kurtulmak için evlere geliş sebeplerinin de öğrenilmesi gerekir. Bu sayede önlem alınabilir.

HAŞERELERDEN KURTULMANIN PRATİK YOLU

Haşerelerden kurtulmanın pratik yolu, neden evlere geldiklerini bilmekten geçiyor. Çünkü geliş sebepleri önlenirse, haşereler evlerden uzaklaştırılabilir. Nitekim kırkayak ve hamam böceklerinin evlere geliş sebeplerinden bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Evde rutubet sorunu varsa, kırkayaklar gelebilir.

Nem alan yerlerde delik veya çatlaklar varsa, haşereler gelebilir.

Hamam böcekleri nemli ve ılık ortamlara gelebilir.

Pis çöpler ve bulaşıklar biriktiyse, haşereler evlere gelebilir.

Evde düzenli temizlik yapılmaması, böceklerin evlere gelmesine zemin hazırlayabilir.

KIRKAYAKTAN KURTULMANIN YÖNTEMİ

Kırkayak evde sık sık görülmez. Ancak kimi zaman adeta aniden ortalıkta belirebilir. Bu nedenle kırkayaktan kurtulmanın yöntemleri de araştırılabiliyor.

Kırkayaktan kurtulmak için nane ya da nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar kullanılabilir. Bu yöntemde söz konusu yağ, kırkayakların görülebileceği bölgelere püskürtülür. Böylece onları evden kaçırmak mümkün olabilir.

HAMAM BÖCEKLERİNDEN KURTULMANIN YÖNTEMİ

Hamam böceklerinden kurtulmanın yöntemleri birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü bakteri kaynağı olarak görülebilen hamam böcekleri, hızlıca yavrulayabiliyorlar. Bu nedenle evleri adeta istila edebiliyorlar. Nitekim hamam böceklerini adeta evden kaçıran yöntemlerden biri aşağıda yer alıyor.

Bir soğan rendelenir ve 1 yemek kaşığı karbonat ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım hamam böceklerinin görülebilecek yerlere sürülür. Böylece o haşerelerden pratik bir şekilde kurtulmak mümkün olabilir.

Not: Kırkayak ve hamam böceklerini adeta evden kaçırmak için ilaçlama yöntemi de tercih edilebilir. Ancak bu yöntemde bir uzman desteğinin alınması da önerilir.

Oysa çözümü bu kadar basitmiş: Karıncaları evden gönderen 3 pratik yöntem!