Kırkayak ve hamam böceklerinden kurtulmanın yolları! Meğer bu kadar basitmiş

Kırkayak ve hamam böcekleri ile pek çok insan hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Çünkü söz konusu haşereler evlere de girebiliyorlar. Öte yandan kırkayak ve hamam böcekleri evlere girdiklerinde bazı insanların tedirgin olmasına sebep olabiliyorlar. Bu noktada o haşerelerden kurtulmanın bazı basit yolları bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Kırkayak ve hamam böcekleri, evlere girdiklerinde insanların tedirgin olmasına sebep olabiliyorlar. Bu nedenle o haşerelerden kurtulmanın yolları pek çok insan tarafından merak ediliyor. Bu noktada onlardan kurtulmak için tercih edilecek bazı yollar, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

KIRKAYAK VE HAMAM BÖCEKLERİNDEN KURTULMANIN YOLLARI

Kırkayak ve hamam böceklerinden kurtulmak için tercih edilebilecek bazı basit yollar bulunuyor. Ayrıca söz konusu yollardan birkaçı aşağıda yer alıyor.

Kırkayaklar, nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar sayesinde evlerden uzaklaştırılabilirler. Bu yöntemde tek yapılması gereken, söz konusu yağların kırkayakların görülme ihtimali olduğu bölgelere sürülmesi. Bu sayede o haşereleri evden adeta yok etmek mümkün olabilir.

Hamam böcekleri, 1 soğan ve 1 yemek kaşığı karbonat ile evlerden gönderilebilirler. Bu yöntemde soğan rendelendikten sonra karbonatla karıştırılır. Hazırlanan karışım hamam böceklerinin görülme ihtimali bulunan yerlere sürülür. Bu sayede o haşerelerden basit bir şekilde kurtulmak mümkün olabilir.

Kırkayak ve hamam böceklerinden kurtulmak için ilaçlama yöntemi de tercih edilebilir. Ancak bu yöntemde bir uzmandan destek alınması önerilir.

O HAŞERELER NEDEN EVLERE GELİR?

Kırkayak ve hamam böceklerinin evlere gelişinin birçok farklı nedeni olabilir. Ayrıca o haşerelerin evlere geliş sebeplerinden bazıları aşağıda yer alıyor.

Pis çöpler ve bulaşıklar haşerelerin evlere gelmesine neden olabilir.

Evler düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılmazsa haşereler gelebilir.

Evlerde rutubet olması, kırkayak ve hamam böceklerinin gelmesine sebep olabilir.

Fare ve kulağakaçan böcekleri bu yüzden evlere geliyor! İşte onlardan kurtulmanın basit yolları...