Kırkayak ve banyo böcekleri bu yüzden eve geliyor! O haşerelerden kurtulmak bu kadar kolaymış...

Kırkayak ve banyo böcekleri sık olmasa da zaman zaman evlerde görülebiliyorlar. Ayrıca adeta ansızın ortaya çıkan bu haşereler, bazı insanlarda tedirginlik hissi oluşturabiliyorlar. Bunun sonucunda ise kırkayak ve banyo böceklerinden kurtulmanın yolları pek çok insan tarafından araştırılıyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, o haşerelerden kurtulmaya faydalı olabiliyor. İşte detaylar…

Banyo böcekleri; gümüş böcekleri, gümüşçün böcekleri ve nem böcekleri olarak biliniyorlar. Ayrıca gri ve parlak bir gövdeye sahip olarak ön plana çıkabiliyorlar. Öte yandan kırkayaklar solucana benzer bir görüntü sergileyebiliyor. Ancak ayakları ve boyutu ile solucandan ayırt edilebilirler.

Kırkayak ve banyo böcekleri, girdikleri evlerdeki insanlarda tedirginlik hissi oluşturabiliyorlar. Bu nedenle o haşerelerden kurtulmanın yöntemleri de araştırılabiliyor. Ancak bu noktada kırkayak ve banyo böceklerinin neden eve geldiklerinin de bilinmesi öneriliyor.

KIRKAYAK VE BANYO BÖCEKLERİ BU YÜZDEN EVE GELİYOR

Banyo böcekleri, mutfak ve banyo gibi hem nemli hem de ıslak bölgelerde sıklıkla görülebiliyorlar. Bu sebeple o haşerelerden kurtulmak için mutfak ve banyo gibi hem nemli hem de ıslak bölgelerin kuru ve temiz tutulması tavsiye ediliyor.

Kırkayak, rutubetli ortamlarda yaşayabilen haşereler arasında işaret edilebiliyor. Genellikle bahçedeki yaprak ve taş yığıntılarının arasında yaşayabilir. Ancak evde rutubet sorunu varsa, o haşereler evde de görülebilir. Kırkayaktan kurtulmak için evdeki nemli bölgelerin kurutulması ve nem alan bölgelerde çatlak ve delik varsa kapatılması tavsiye ediliyor.

O HAŞERELERDEN KURTULMAK BU KADAR KOLAYMIŞ

Kırkayak ve banyo böceklerinden kurtulmak için tercih edilecek bazı basit çözüm yöntemleri bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntemler, ''meğer o haşerelerden kurtulmak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte söz konusu yöntemler;

Banyo böceklerinden kurtulmak için nane yağı kullanılabilir. Bu yöntemde pamuklu bir beze birkaç damla nane yağı damlatılır. Ardından o haşerelerin gelebileceği yerlerde bekletilir. Bu işlemin sonucunda banyo böceklerinden kurtulmak mümkün olabilir.

Kırkayaktan kurtulmak için nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar tercih edilebilir. Bu yöntemde o haşerelerin görülebileceği yerlere söz konusu yağlar püskürtülür. Ardından onlardan kurtulmak mümkün olabilir.