Kırışık ve pürüzlü cilt tarih oluyor! Kolajen takviyesi o besinler…

Kolajen, cilt ve beden sağlığı için önemli görülen bir protein olarak bilinir. Vücuttaki üretimi genç yaşlarda yüksekken, ilerleyen yaşlarda azalır. Ayrıca kolajen üretiminin azalması, kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Öte yandan bu noktada bazı besinler, kolajen takviyesi olarak gösterilebiliyor. Detaylar haberimizde…

Kolajen hem cilt hem de beden sağlığı için önemli görülür. Çünkü kolajen üretimindeki azalma; deri esnekliği, yumuşaklık ve parlaklık gibi kayıplara sebep olabilir. Öte yandan ciltteki yaşlanma göstergelerinden biri olan kırışıklık, kolajen eksikliğine bağlı olarak gözle görülmeye başlayabilir.

KIRIŞIK VE PÜRÜZLÜ CİLT ADETA TARİH OLUYOR

Kolajen üretimindeki düşüş; kırışıklık, cilt lekeleri ve ince çizgiler gibi belirtileri ortaya çıkartabilir. Öte yandan kolajen üretimine faydalı olan besinlerin tüketilmesi, kırışık ve pürüzlü cilt adeta tarih oluyor bile dedirtebiliyor. Çünkü bazı besinlerin tüketilmesi, cilt sağlığına faydalı olarak ön plana çıkabiliyor.

Kolajen takviyesi gibi görülebilen besinlerden bazıları şu şekilde sayılabiliyor; balık, kemik suyu, sakatat, yumurta beyazı, süt ve süt ürünleri.

Not: Kolajen takviyesi olarak görülebilen yukarıdaki besinlerin dozunda tüketilmesi önerilir. Ayrıca alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.