Kırılan tırnaklara kesin çözüm! Manikürünüz işkence olmasın

Tırnakları çabuk kırılanlardan mısınız? Cevabı ''Evet'' olanlar için oje sürmek ya da manikür yaptırmak işkence oluyordur. Peki, kırık tırnaklara ne iyi gelir? Kırılan tırnaklar için farklı yollar var. Ama biz en kolayını sizler için derledik. İşte kırık tırnaklara zeytinyağlı çözüm...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sık sık kırılan tırnaklar özellikle kadınlar için zor bir durum. Kırılan tırnakların sebebi vitamin eksikliği olabilir. Kırılan tırnakların çözümü ise zeytinyağında saklı. Zeytinyağı insanı güzelleştiren bir besin. Fakat burada en önemli püf nokta zeytinyağını doğru kullanmak.

KIRILAN TIRNAKLARA ZEYTİNYAĞLI ÇÖZÜM

Tırnakları çabuk kırılan ya da zor uzayanlar zeytinyağından faydalanabilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağına birkaç damla limon sıkın. Manikürün ardından her zaman bu karışımı tırnaklarınıza uygulayarak masaj yapın.

ZEYTİNYAĞI SAÇTA NASIL KULLANILMALI?

Saça zeytinyağının faydalı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. İlk olarak zeytinyağını mikrodalgada veya sıcak suda ısıtın. Daha sonra saçın ve saç derisinin uçlarına uygulayın. 10 ila 20 dakika kadar bekletin ve ardından şampuanlayın.

DUDAKTA ZEYTİNYAĞI NASIL KULLANILIR?

Zeytinyağı çatlamış dudakalrın da ilacıdır. Çatlamış dudaklar için 1 çay kaşığı şekerle bir çay kaşığı zeytinyağını karıştırın. Çok az limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bu karışımı dudaklarınıza uygulayın.

AYAK TOPUKLARINDA ZEYTİNYAĞI NASIL KULLANILIR?

Aykkabılardan dolayı çatlamış topuklar ya da pürüzlü topukların neme ihtiyacı vardır. Ponza taşı ile peeling yaptıktan sonra ayaklarınıza zeytinyağı sürün. Uyurken nemlendirme tedavisini artırmak için çorap giyin.