Kireçlenme oluştuysa dikkat! İşte duş başlıklarındaki kireci temizleyebilen yöntem

Duş başlıklarında oluşan kireç, kötü bir görüntü oluşturmasının yanı sıra su akışını da engelleyebilir. Bu nedenle, duş başlıklarında oluşan kireci temizleyebilen yöntemler de araştırılabiliyor. İşte kireçlenmeyi temizleyebilen yöntemlerden biri…

Duş başlıklarında oluşan kireç, pek çok insanın moralini bozabilir. Çünkü duş başlıklarında oluşan kireç kötü bir görüntü oluşturmakla kalmaz, su akışında da problem çıkartabilir. Bu nedenle duş başlıklarında oluşan kireci temizlemenin yöntemleri de birçok kişi tarafından araştırılabiliyor. Öte yandan bu noktada pratik bir çözüm yöntemi de bulunuyor.

DUŞ BAŞLIKLARINDAKİ KİREÇLENMEYİ TEMİZLEYEBİLEN YÖNTEM

Duş başlıklarında oluşan kireçlenme birçok farklı yöntem ile çözülebiliyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları kolay bir şekilde gerçekleşirken, ötekileri zorlayıcı olabiliyor. Öte yandan duş başlıklarındaki kireçlenmeyi temizlemenin pratik yöntemlerinden biri, beyaz sirke yöntemi. Nitekim beyaz sirke birçok alanda kullanıldığı gibi, duş başlıklarını temizlemede de yardımcı olabiliyor.

Duş başlıklarında oluşan kireçlenmeyi temizleyebilmek için duş başlığını kapatacak bir poşet, beyaz sirke ve su gerekli. Yöntemin uygulanışında ise, poşetin içine beyaz sirke ve su doldurulur (beyaz sirke suya göre daha fazla olur). Ardından sirkeli su olan poşet, duş başlığına ip veya paket lastiği ile bağlanır.

Aradan 1 saat kadar geçtikten sonra poşet çıkartılır ve duş başlığı sünger ile ovalanır. Bu sayede duş başlıklarındaki kireçlenmenin çıktığı görülebilir.

Dikkat: Duş başlığının üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem duş başlığına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanmamalı.