Kireç yok oluyor: Duş başlıklarını böyle temizleyin! Yeni gibi oluyor…

Duş başlıklarında kullanıma ve zamana bağlı olarak kireç oluştuğu görülebiliyor. Ayrıca söz konusu kireç, kirli bir görüntü oluşturmasının yanı sıra su akışını da engelleyebilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir temizleme yöntemi, söz konusu problemi kolayca çözebiliyor. Detaylar haberimizde…

Duş başlıklarında kullanıma ve zamana bağlı olarak kireç oluştuğu görülebilir. Ayrıca oluşan kireç hem kötü bir görüntü oluşturur hem de su akışında sorunlara neden olabilir. Öte yandan kirli duş başlıklarının bazı hastalıklara sebep olabileceği de söyleniyor. Tüm bunların sonucunda ise duş başlıklarını temizleme yöntemleri araştırılabiliyor.

DUŞ BAŞLIKLARINDAKİ KİREÇ ADETA YOK OLUYOR

Duş başlıklarında oluşan kireç, basit bir yöntem ile adeta yok oluyor. Bu nedenle duş başlıklarının aşağıdaki şekilde temizlenmesi öneriliyor. Çünkü bu yöntem ile başlıklar adeta yeni gibi oluyor.

Duş başlıklarını kapatacak büyüklükte bir poşet alınır.

Ardından içi beyaz sirke ve su ile doldurulur (beyaz sirke, suya göre daha fazla olur).

Hazırlanan poşet, başlıklara bir ip ya da paket lastiği ile tutturulur.

Ortalama 1 saat bu şekilde bekletildikten sonra poşet çıkartılır ve başlıklar sünger ile ovalanır.

Bu sayede duş başlıklarındaki kireç probleminin adeta yok olduğu görülebilir.

Dikkat: Duş başlıklarının üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıda yer alan temizleme yöntemi, mevcut başlıklara zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması tavsiye edilmez. Öte yandan başlıkların uygun bir sünger ile temizlenmesi önerilir.