Çaydanlıkta kireç olması pek çok insan tarafından istenmez. Çünkü oluşan kireç çayın lezzetine olumsuz yönde etki edebilir. Ancak istenmeyen kireç, zamana ve kullanıma bağlı olarak kendiliğinden ortaya çıkabiliyor.
Peki, çaydanlıktaki kireç nasıl temizlenir? Bu noktada tercih edilecek karbonat ve limon yöntemi, çaydanlığı adeta tertemiz yapabiliyor.
Çaydanlıkta oluşan kireç, karbonat ve limon sayesinde kolayca temizlenebiliyor. Ayrıca karbonat ve limon yönteminin uygulanışı aşağıda yer alıyor.
Öncelikle kireç oluşan çaydanlığın içinde 1 paket karbonat dökülür.
Ardından birkaç parça haline getirilen 1 adet limon eklenir.
Sonra çaydanlığın yarısına kadar su doldurulur.
Devamında kısık ateşte kaynatılır.
Bu işlemin sonucunda kireçlerin çözülmeye başladığı görülebilir.
Ardından çaydanlıktaki kireçler kolayca temizlenebilir.