Okan Kabuk
Çay, Türkiye'deki birçok insan tarafından hemen her gün tüketilebiliyor. Ancak sürekli kullanılan çaydanlıklarda zamanla kireç problemi oluştuğu görülebilir. Ayrıca oluşan kireç, çayın kalitesinin de düşmesine sebep olabilir. Bu nedenle çaydanlık temizleme yöntemleri de araştırılabiliyor.
Öte yandan çaydanlık temizlemenin kolay bir yolu da bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntem, kireç problemini adeta yok ediyor.
Çaydanlıkta oluşan kireç birçok insanın canını sıkabiliyor. Ancak bu konuda tercih edilecek bir çaydanlık temizleme yöntemi, kireç problemini tek seferde adeta yok edebiliyor. Çünkü oluşan kireçleri pratik bir şekilde temizleyebiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;
Demliğin dibini kaplayacak şekilde limon tuzu ilave edilir.
Çaydanlık yarısına kadar su ile doldurulur ve kaynatılır.
Yoğun kireçlenme oluştuysa, ortalama 20 dakika kaynatılması tavsiye edilir.
Kireçler çözülmeye başladığında ocak kapatılır ve bir fırça yardımı ile temizleme işlemine geçilir.
Ardından çaydanlık soğuk su ile durulanır ve kuruması için bırakılır.
Böylece söz konusu problemin adeta yok olduğu görülebilir.