Kiraz lekesini temizlemenin basit yolu! Oysa çözümü bu kadar kolaymış

Kiraz lekesini temizlemenin basit yolu pek çok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü bu leke tişörtte oluştuğunda temizlenmesi kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, ''oysa çözümü bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar...

Kiraz lekesini temizlemenin basit yolu pek çok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü bu leke tişörtte oluştuğunda temizlenmesi uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı temizleme yöntemleri, ''oysa çözümü bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

KİRAZ LEKESİNİ TEMİZLEMENİN BASİT YOLU

Tişörtte kiraz lekesi oluşması, pek çok insanın derdi haline gelebiliyor. Çünkü bu sorun oluştuğunda kimi zaman normal yıkamalarda çıkmaz. Bunun yanı sıra tişörtteki kiraz lekesini temizlemenin bazı kolay yolları bulunuyor. Ayrıca o yollardan biri aşağıda yer alıyor.

Kiraz lekesi oluşan tişörte limon suyu ya da sirke uygulanır ve 5 dakika bekletilir.

Sonra lekeye küçük bir diş fırçası ya da fırça ile hafifçe bastırılır.

Ortalama 5 dakika sonra asidin tişörte zarar vermediğinden emin olmak için su ile durulanır.

Bu yöntem kiraz lekesinin gevşemesine yol açabilir.

Ardından kiraz lekesi olan bölge deterjan ile ovulur ve makinede ya da elde deterjan ile temizlenir.

Not: Yukarıdaki kiraz lekesini temizleme yöntemi, mevcut tişörte zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez. Bu noktada mevcut tişörtün bir kuru temizlemeye götürülmesi önerilir.