Kiraz lekesini hemen çıkarıyor! İşte en kolay çözüm

Kiraz yaz meyvelerinin başında geliyor. Böyle olunca halılarda ya da tişörtlerde kiraz lekesi kaçınılmaz oluyor. Peki, kiraz lekesi nasıl çıkar? Özellikle beyaz tişörtle sinir bozucu olan kiraz lekesini sirke ya da limonla çıkarabilirsiniz. İşte öneriler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kiraz lekesi olduğunda paniklemenize gerek yok. Halıdaki ya da tişörtteki kiraz lekesini limon veya sirkeyle temizleyebilirsiniz. Kiraz lekeleri bitki bazlıdır ve limon suyu ve sirke gibi asitlerle parçalanabilir.

TİŞÖRTTE KİRAZ LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Lekeye limon suyu veya sirke ile ön işlem yapın ve 5 dakika bekletin. Lekeyi küçük bir fırça veya diş fırçasıyla bastırmak da yardımcı olabilir. 5 dakika sonra asidin giysiye zarar vermediğinden emin olmak için lekeyi suyla durulayın. Çoğu durumda bu işlem lekeyi gevşetir. Lekeli bölgeyi deterjanla ovun, ardından her zamanki gibi makinede veya elde en sevdiğiniz deterjanla yıkayın. Ürün yıkanabilir değilse, kuru temizlemeye götürün.

HALIDAKİ KİRAZ LEKESİNE DİKKAT

Lifle yaymadan, lekeyi daha derinine itmeden lekenin üzerine bir şey kapatın. Kiraz suyunu emdirin. Ardından, etkilenen bölgeye orta derecede limon suyu püskürtün ve ovalamadan mümkün olduğunca fazla sıvıyı emdirin. Hafif kaldırın. Ardından, 1 çorba kaşığı bulaşık deterjanı solüsyonunu 1 bardak suya bolca püskürtün veya süngerle püskürtün. Ürünleri birkaç dakika bekletin. Beyaz pamuklu bir havluyla kurulayın. Leke üzerine aktarılırken havlunun yeni bir kısmına geçin. Gerektiği kadar bu işlemi tekrarlayın. Leke çıkarıldıktan sonra, alanın üzerine temiz bir havlu koyun ve kalan nemi emmesi için havlunun üzerine 30 dakika kadar ağır bir şey koyun. Kalan deterjanı durulamak için alanı temiz suyla hafifçe durulayın.

Kadınlarda tüylenmeye kökten çözüm! Pürüzsüz bir cilt için Saraçoğlu öneriyor