Kiraz lekesini çıkartmanın basit yolu! Oysa bu kadar kolaymış

Kiraz lekesi birçok insanın moralini bozar. Çünkü oluşan lekeyi çıkartmak kimi zaman oldukça uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, kiraz lekesini pratik bir şekilde çıkartabiliyor. Üstelik, ''oysa bu kadar kolaymış'' dedirtebiliyor. Detaylar haberimizde…

Kiraz lekesini çıkartmanın basit yolu pek çok insan tarafından merak ediliyor. Çünkü bazı yöntemlerle kiraz lekesini çıkartmak oldukça fazla uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, kiraz lekesini basit bir şekilde çıkartabiliyor. Üstelik söz konusu yöntem pratik bir şekilde uygulanıyor.

KİRAZ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN BASİT YOLU

Kiraz lekesinin dikkatlice temizlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde kıyafet zarar görebilir. Bu noktada kiraz lekesi temizlenirken öncelikle kenarları, sonra merkez bölgesi temizlenmeli. Ardından sabunla yıkanmalı ve içerisinde deterjan kalıntılarının kalmaması için güzelce durulanmalı.

İşte söz konusu kiraz lekesini çıkartmanın basit yolu şu şekilde;

Lekenin üzerine limon suyu veya sirke gibi doğal bir asit dökülür. Sonra durulamadan birkaç dakika beklenir. Ardından normal bir deterjanla ovalanır. Devamında kiraz lekesinin geri kalanının çıkması için makinede yıkanabilir. Bunun yanı sıra yıkama esnasında kuşama en uygun olan yüksek sıcaklıkta yıkanması önerilir.

Not: Yukarıdaki yöntem mevcut kıyafetin yapısına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez. Bu noktada mevcut kıyafetin üretici temizlik tavsiyeleri okunabilir.