Kiraz lekesini çıkartabilen yöntemler! O lekeden şıp diye kurtulmak mümkün

Tüketirken lezzetli olan kiraz, leke bıraktığında adeta birçok insanın derdi haline de gelebiliyor. Ancak bazı yöntemler sayesinde kiraz lekesinden adeta şıp diye kurtulmak mümkün olabiliyor. İşte söz konusu o yöntemler…

Kiraz lekesini çıkartmak kimi zaman fazlaca zorlayıcı bir hale gelebiliyor. Nitekim kiraz lekesini çıkartmak için birçok çeşitli profesyonel araç kullanılabiliyor. Ancak tüm profesyonel araçlar hassas kumaşları yıkamak için doğru olmayabiliyor. Bu sebeple kiraz lekesi gibi bir problemden kurtulmak için farklı yöntemler de araştırılabiliyor.

KİRAZ LEKESİNİ ÇIKARTABİLEN FORMÜLLER

Doğal kiraz lekesi ilave boya içermediğinden dolayı yapay renklendirici maddelere kıyasla daha kolay çıkabiliyor. Ancak kiraz lekesini ve diğer lekeleri çıkartmaya çalışırken giysilere zarar vermemek önem teşkil eder. Bu nedenle ürünler temizlenirken üreticilerin tavsiyelerine de uymak gerekir.

Kiraz lekesi temizlenirken önce kenarlardan başlanmalı. Akabinde merkez bölgesine işlem yapılmalı. Ayrıca kumaşa uygun olan temizleyicilerin kullanılması oldukça önemli görülür. Bunun yanı sıra leke temizlendikten sonra ürün sabunla yıkanır ve içerisindeki deterjan kalıntılarının giderilebilmesi için durulanır.

O LEKEDEN ŞIP DİYE KURTULMAK MÜMKÜN

Giysilerdeki kiraz lekesini çıkartabilmek için öncelikle lekeler kazınır. Akabinde kumaşın içi musluğa doğru getirilerek, leke soğuk suyun altında tutulur. Bu yöntem lekenin kumaştan çıkartılmasında faydalı olabilir.

Lekeli kıyafet makineye atılmadan önce, lekeli olan bölgenin üzerine limon suyu ya da sirke gibi doğal bir asit dökülür. Sonra durulamadan önce birkaç dakika kadar bekletilir. Akabinde normal deterjanla ovalanır. Lekenin geri kalanını çıkartmak için makinede yıkanabilir. Ayrıca kumaşa en uygun olan yüksek sıcaklıkta ilgili giysiler yıkanmalı (bu yöntem kiraz lekesini adeta şıp diye çıkartabilir). Ancak söz konusu giysi yıkanmaya elverişli değilse ya da söz konusu yöntem giysinizin kumaş türüne zarar verebilecek türdense, ürünün kuru temizlemeye götürülmesi tavsiye edilir.