Kiraz lekesini çıkartabilen en basit yöntemler! Meğer kirli görüntüden kurtulmak bu kadar kolaymış

Kiraz seven pek çok insan, kiraz lekesi ile karşılaşabilir. Bu nedenle kiraz lekesini çıkartabilen en basit yöntemler de zaman zaman araştırılabiliyor. Bu noktada bazı yöntemler sayesinde, meğer kirli görüntüden kurtulmak bu kadar kolaymış bile denilebiliyor. İşte detaylar…

Kiraz lekesini çıkartmanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemlerin kullanılması, kiraz lekesinin daha zorlu bir şekilde çıkartılmasına neden olabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından kiraz lekesini çıkartmanın en basit yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bazı yöntemler, meğer kirli görüntüden kurtulmak bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor.

KİRAZ LEKESİNİ ÇIKARTMA YÖNTEMLERİ

Kiraz lekesini çıkartırken, dikkatli bir şekilde temizlemek gerekiyor. Aksi takdirde kıyafetin zarar görme ihtimali de olabilir. Bu nedenle üretici tavsiyesine göre hareket edilmesi de gerekir. Ayrıca kiraz lekesinin önce kenarları, sonra merkez bölgesi temizlenmeli. Devamında ise sabunla yıkanmalı ve içerisinde deterjan kalıntısının kalmaması için durulanmalı. Ayrıca tüm işlemler, kiraz lekesinin oluştuğu kumaşın yapısına uygun olarak gerçekleşmeli. Bunun yanı sıra kiraz lekesini temizlemenin en basit yöntemlerinden 2'si şu şekilde;

Lekenin üzerine limon suyu ya da sirke gibi doğal bir asit dökülür. Akabinde durulamadan birkaç dakika beklenir ve normal bir deterjanla ovalanır. Sonra lekenin geri kalanının çıkartılabilmesi için makinede yıkanabilir. Yıkama esnasında, kumaşa en uygun olan yüksek sıcaklıkta yıkanması önerilir.

Kumaştaki lekeler öncelikle kazınır, sonra kumaşın iç kısmı musluğa doğru getirilerek lekeli bölgeye soğuk su tutulur. Bu yöntem sayesinde meğer kirli görüntüden kurtulmak bu kadar kolaymış bile denilebilir.

Yukarıda belirtilen yöntemler, lekeli kumaşın yapısına uygunsa tercih edilmeli. Bu nedenle kumaşın üretici tavsiyeleri de okunmalı. Eğer söz konusu yöntemler kumaşa zarar verebilecek nitelikteyse, kullanılmamalı. Böyle bir durumda kuru temizlemeye götürülmesi önerilir.