Kiraz lekesini adeta yok eden yöntemler! Oysa o lekeden kurtulmak bu kadar kolaymış

Kiraz lekesini çıkartmak için tercih edilebilen pek çok farklı yöntem bulunuyor. Ancak bazı yöntemler sayesinde kiraz lekesini adeta yok etmek mümkün olabiliyor. Nitekim söz konusu yöntemler, oysa o lekeden kurtulmak bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Kiraz lekesini çıkartmanın pek çok farklı yöntemi bulunsa da, kimi zaman söz konusu lekeyi çıkartmak fazlaca zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle kiraz lekesini çıkartmak için pek çok farklı profesyonel araç da kullanılabiliyor. Ancak söz konusu profesyonel araçlar, kumaşın yapısına zarar da verebilir. Bu nedenle profesyonel araçları tercih ederken dikkatli olunması da gerekiyor. Ayrıca bazı yöntemler sayesinde evde de kolay bir şekilde kiraz lekesini çıkartmak mümkün olabiliyor.

KİRAZ LEKESİNİ TEMİZLEME

Doğal kiraz lekesi ilave boya barındırmadığı için yapay renklendirici maddelere göre daha kolay bir şekilde çıkabilir. Ancak kiraz lekesini ve diğer lekeleri çıkartırken dikkatlice temizlemek gerekiyor. Aksi takdirde giysilerin zarar görme ihtimali de olabilir. Bu nedenle temizlenmesi gereken kumaşın, üretici tavsiyesine göre temizlenmesi gerekir.

Kiraz lekesi temizlenmeye başlandığında öncelikle kenarları temizlenmeli. Akabinde lekenin merkez bölgesine işlem yapılmalı. Devamında leke temizlendikten sonra ilgili kumaş sabunla yıkanmalı ve içerisinde kalan deterjan kalıntılarının giderilebilmesi için durulanmalı. Ek olarak tüm işlemlerin uygulanma sürecinde kumaşın yapısına uygun olan temizleyicilerin kullanılması gerekir.

OYSA O LEKEDEN KURTULMAK BU KADAR KOLAYMIŞ

Bazı temizleme yöntemleri, kiraz lekesini adeta yok edebiliyor. Nitekim söz konusu yöntemler sayesinde oysa o lekeden kurtulmak bu kadar kolaymış bile denilebilir. Ayrıca söz konusu yöntemlerden bazıları hemen aşağıda yer alıyor.

  • Kıyafetteki lekeli bölgenin üzerine limon suyu veya sirke gibi doğal bir asit dökülür. Sonra durulamadan ortalama birkaç dakika kadar bekletilir. Akabinde normal bir deterjanla ovalanır. Devamında lekenin geri kalanının çıkartılabilmesi için makinede yıkanabilir. Ayrıca söz konusu kumaşa en uygun olan yüksek sıcaklıkta yıkama işlemi yapılır. Ancak söz konusu kumaş yıkanmaya elverişli değilse ya da uygulanan yöntem kumaşa zarar verebilecek nitelikteyse, ürünün kuru temizlemeye götürülmesi tavsiye edilir.
  • Kumaşta oluşan kiraz lekesini çıkartabilmek için öncelikle lekeler kazınır. Sonra kumaşın içi musluğa doğru getirilir ve lekeli bölge soğuk suyun altına tutulur. Bu yöntem ile oysa o lekeden kurtulmak bu kadar kolaymış bile denilebilir. Ancak söz konusu yöntemin kumaşın temizlenme koşullarına uygun olması da gerekiyor. Eğer değilse bu yöntem de tavsiye edilmez.