Kiraz lekesi nasıl çıkartılır? Tek yapılması gereken…

Kiraz lekesi oluştuğunda birçok insanın morali bozulur. Çünkü oluşan leke, oldukça inatçı bir hale dönüşebiliyor. Bu sorunla karşılaşan pek çok insan ise, ''Kiraz lekesi nasıl çıkartılır?'' sorunun cevabını araştırıyor. Bu noktada tek yapılması gereken…

Kiraz lekesi nasıl çıkartılır? sorusu, zaman zaman birçok insanın ihtiyacı haline dönüşebiliyor. Çünkü kazara kıyafetlere kiraz lekesi gelebiliyor. Bunun sonucunda ise, uğraştırıcı bir temizlik gerekebiliyor.

Öte yandan kiraz lekesini temizlemenin pratik bir yolu bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntem için tek yapılması gereken, lekenin üzerine limon suyu veya sirke gibi doğal bir asit dökülmesi. Peki, sirke veya limon suyu ile kiraz lekesi nasıl çıkartılır?

KİRAZ LEKESİ NASIL ÇIKARTILIR?

Kiraz lekesinin dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde kıyafetin zarar görme ihtimali bulunuyor. Bu noktada öncelikle kiraz lekesi oluşan kıyafetin kenarları, sonra merkez bölgesi temizlenmeli. Devamında sabunla yakınır ve deterjan kalıntılarının kalmaması için güzelce durulanmalı.

Kiraz lekesi çıkartılırken lekenin üzerine limon suyu ya da sirke gibi doğal bir asit dökülür. Durulamadan önce birkaç dakika beklenir. Devamında normal bir deterjan ile ovalanır. Sonra kiraz lekesinin geri kalanının çıkması için makineye atılabilir. Öte yandan yıkama esnasında kumaşa en uygun olan yüksek sıcaklıkta yıkanması tavsiye edilir.

Dikkat: Yukarıdaki yöntem mevcut kıyafetin yapısına zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması tavsiye edilmez. Bu durumda kıyafetin üretici temizlik tavsiyeleri okunabilir.