O malzeme salçayı kıpkırmızı yapıyor! 10 kilo domatesle Canan Karatay tarifi

Salça yapmaya başlayanlar aşçıların tariflerini araştırıyor. Biz de sizlere Canan Karatay'ın 10 kilo domatesten salça tarifini derledik. Doğal domatesin salça için çok önemli olduğunu belirten Canan Karatay, lezzet için mutlaka kaya tuzunu önerdi. İşte Karatay'ın kıpkırmızı salça tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ev yapımı salçayla yapılan yemeklerin tadına doyum olmaz. Lezzeti muhakkak kendini belli eder. Peki, iyi bir salça tarifinde püf nokta nedir? Canan Karatay salça tarifinde en önemli püf noktanın kaya tuzu olduğunu belirtiyor.

DOMATES SALÇASININ PÜF NOKTALARI

Karatay'ın salça tarifi aradığınız tat olabilir. Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Karatay Mutfağı" kitabından sizler için domates salçası tarifi hazırladık. Domates salçasında Canan Karatay'ın önerisi kaya tuzu kullanmak ve domatesleri güneşte bekletmek. İşte adım adım domates salçası tarifi ve malzemeleri...

Domatesler güneşte iyice kızarmalı ve olgunlaşmalı.

Organik domates salçanın lezzetini artırır.

İsteyenler domates salçasını domatesleri hiç kaynatmadan rendeleyip, çekirdeklerinden ayırmadan ve daha uzun süre sadece güneşte bekleterek de yapabilir.

DOMATES SALÇASI MALZEMELER

5-10 kilo domates

Kristal kaya tuzu

Sızma zeytinyağı

DOMATES SALÇASI TARİFİ

Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan, iri iri doğrayıp, geniş bir tencerenin içine koyun. Tencereyi orta ısıdaki ocağın üstüne koyup, ara sıra karıştırarak, kaynamaya başlamasını bekleyin ve kaynamaya başlayınca ateşi kısın, ara sıra karıştırıp dibinin tutmasını önleyerek suyunu çekene kadar(60-90 dakika) kısık ateşte kaynatın.

Daha sonra ateşi söndürüp tencereyi soğumaya bırakın.

Domatesler soğuduktan sonra ince delikli bir süzgeçten, iyice ezdirerek süzün.

Süzdüğünüz domatesleri çelik, emaye veya cam bir tepsiye dökün, üzerine tuz serpin ve temiz bir tülbent bezle örtüp, güneşe bırakın.

Salçayı her gün karıştırarak, güneşte bekletip, katılaşmasını sağlayın.(Ortalama 3-5 gün)

Salça koyu bir kıvama geldiğinde cam saklama kaplarına doldurun. Üzerine ince bir tabaka halinde zeytinyağı dökün ve kapağını kapatıp buzdolabında saklayın.

Tansiyon ilacı gibi incir reçeli tarifi! Kilosu 100 TL, kaynatmanın tam zamanı