Kimyasala maruz kalmadan saçlarınızın rengini değiştirin! Evde saç boyası yapma...

En masraflı işlerden biri saç boyamadır. Sürekli gelen dipleri engellemek için yapılan saç boyama işlemi ise oldukça masraflıdır. Bu masrafı yarılamak isteyenler için evde saç boyamanın muazzam kolay yollarını keşfettik. İşte evde saç boyası hazırlama yöntemleri...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Beyazları kapatmak ya da olan saç rengini beğenmemek için yapılan saç boyama işlemi saçların yıpranmasına neden olur. Bu yüzden sık sık saç boyaması yapanlar için en doğal yolları keşfettik. Saç köklerini güçlendiren bu doğal yöntemler yıpranma ve dökülmeyi de engeller.

Doğal malzemelerle hazırlanarak saç renginde istediğiniz tonu yakalayabilirsiniz. Ayrıca kimyasal maddeler dışında yapılan saç boyama kürleri daha doğal bir görünüm sağlar. Saç derisini güçlendirir.

EVDE SAÇ BOYASI HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ

KAHVE TONLARI İÇİN: CEVİZ KABUĞU

6 adet ceviz kabuğu ve ceviz yaprağını miksarden geçirin. İçine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökün. Ardından yarım su bardağı suyu ilave ettikten sonra bir kere daha miksarden geçirip güneşte 1 saat bekletin. Bu karışımı saç derinizden itibaren sürün.

Yaklaşık 1 saat saçlarınızda tutun. Ilık suyla iyice duruladıktan sonra saç uçlarınıza ısırgan otu sürün.

KIZIL TONLAR İÇİN: TÜRK KAHVESİ

2 fincan Türk kahvesi telvesine 1 çay bardağı kına ekleyin. Bir çay bardağı kadar siyah çay suyu ilave edip karıştırın. O sırada içine bir tatlı kaşığı tuz ve zeytinyağı da ilave edin. Karışımı bir de yarım çay bardağı kadar su ilave edip miksarden geçirin.

Saç derinizin kısmından itibaren saçlarınıza uygulayın. Ortalama 1 saat bekleyin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

AÇIK TONLAR İÇİN: PAPATYA

Saçlarınızı sarı ya da tonlarında istiyorsanız en doğal çözüm papatyadır. Kurutulmuş bir su bardağı papatyaya bir yemek kaşığı sarı kantaron yağı ve bir limonun kabuklarını koyun. Mikserden geçirin. İçine ayrıca Hint yağından bir yemek kaşığı ilave edin. Karışımı saçlarınıza uygulayın. Bir haftada 2 defa uygulayın.