Kimse sevmiyor ama kansere bile deva! Soğan ailesinin bir numarası! İşte pırasa yemek için 5 neden

Pırasa genelde birçok kişinin sevmediği kış sebzesidir. Yemeklere yumuşak, tatlı bir soğan aroması katan pırasa, sarımsak ve soğandan daha az keskindir. Yemeğinin yanında salatalarda veya kızartmada tüketilebilen pırasanın faydaları saymakla bitmiyor. İşte pırasayla ilgili kararınızı değiştirecek faydalar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Pırasa soğan ailesinin bir parçası olan kış sebzesidir. Birçok yemekte soğanın yerini alabilir. Asya, Avrupa ve Amerika'nın birçok yerinde yaygın olarak kızartmalarda sebze olarak kullanırlar. Ülkemizde de tüketilen bu sebzeyi birçok kişi sevmez. Ancak pırasa faydaları saymakla bitmeyen değerli bir sebze.

İlk Yunanlılar ve Romalılar sese iyi geldiğini düşünerek pırasayı çok tüketmişler. Pırasa sağlık açısından faydaları kanıtlanmış sebzelerden biridir.

PIRASANIN FAYDALARI

Pırasa düşük kalorili bir gıda olduğundan kilo vermeyi kolaylaştırır. Pırasadaki su ve lif size tokluk hissi verebilir, böylece fazla yeme olasılığınız azalır.

Pırasa, osteoporoz riskini azaltabilecek K Vitamini açısından zengindir. Kemikleri güçlendirir.

Birçok çalışma, özellikle kanser olmak üzere kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını öne sürüyor.

A vitamini ve kemik yapıcı K vitamini ve manganez açısından mükemmel bir kaynaktır. Pırasa gözleri korur.

C vitamini içerir. C vitamini, insan vücudunun bulaşıcı ajanlara karşı direnç geliştirmesine ve zararlı, proinflamatuar serbest radikalleri temizlemesine yardımcı olur.

Nereden alınır ve ne kadar ödenir

Tazelik açısından pırasanın bütün olarak veya hafifçe kesilmiş olarak satın alınması daha iyidir.

Baş ağrısını bıçak gibi kesen 3'lü! İster için ister koklayın