Kim, hangi parfümü kullanmalı? İşte doğru parfüme karar vermenin 3 kuralı

Parfümler hayatımızın bir parçası, hatta kimi zaman kurtarıcısı. Fakat bazen yanlış parfüm tercihi hem sağlık problemine hem de çevremizdeki insanları uzaklaştırmaya neden oluyor. Peki, parfüm neye göre seçilmeli? Kim hangi parfümü kullanmalı?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Parfüm seçimi hem fizyolojik hem de psikolojik olarak insanı etkiliyor. Özgüveni dahi etkileyen bu durum kimi zaman yanlış parfüm seçmeye neden oluyor.

Kokusu sabahtan akşama kadar kalan parfümler, hemen uçup giden parfümler, bitki kokan parfümler ya da meyve kokan parfümler... Mutlaka herkesin bir kokusu vardır. İstediği parfüme henüz kavuşamayanlar için kokular üzerine araştırma yaptık. İşte doğru parfüme karar vermenin 3 kuralı...

1. HASSAS CİLTLER İÇİN PARFÜM

Hassas cilde sahip olan kişiler az alkole sahip olan parfümleri kullanmalıdır. Bu parfümlerin cildi kurutma olasılığı daha düşüktür. Bu kişilerin alerjik rahatsızlıklarından dolayı seçtiği bitki kokularına dikkat etmesi gerekir.

2. NORMAL CİLDE SAHİP KİŞİLER

4-5 saat boyunca kokusu kaybolmayan parfümleri tercih edebilir. Bu parfümlerde yüzde 15-20 arasında yağ konsantrasyonu vardır. Bitki ve narenciye kokularını tercih edebilirler.

3. GÜNLÜK PARFÜMLER

Kokusu kalıcı olmayan parfümlerde koku konsantrasyonu azdır ve yüksek miktarda alkol içermez, çoğunluğu sudur. Bu nedenle hassas cilde sahip olanlar kullanabilir.