AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Tezgahlarda kilosu 60 TL kırmızı biber Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan sebzelerden biri. Çünkü birçok yemekte kırmızı biber salçası yemekteki lezzeti belirleyen en önemli malzemedir. Yaz gelince pazarlardan, marketlerden çuvallarla alınan kırmızı kapya biber en çok salça için kullanılıyor. Fakat bunun yanında mezede, salatada, çorbada ve yemeklerde de kullanılan kırmızı biberin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle beyin dostu olmasıyla öne çıkan kırmızı biber hafızayı da güçlendiriyor.
KIRMIZI BİBER NEDEN DEĞERLİ?
Kırmızı dolmalık biber, vücudunuzun A vitaminine dönüştürdüğü bir bileşik olan beta-kriptoksantin içerir. Bazı araştırmalar, beta-kriptoksantin açısından zengin gıdaların mesane, akciğer ve kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor.
KIRMIZI BİBER BEYNE FAYDALI
Birçok koyu kırmızı veya mor meyve ve sebzede bulunan pigmentler beyin hücreleri üzerinde koruyucu etkisi olabilir. Araştırmalar, antosiyaninlerin yaşlandıkça hafıza problemlerini ve bilişsel bozuklukları yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.
KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI
İltihaplanmayı önler
Eklem ağrısını hafifletir
Dokuları iyileştirdiğinden gençleştirir
C vitamini yönünden zengindir. Bu yüzden bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara karşı korur
Kabızlık sorununa iyi gelir