Kilosu 60 TL! Çuvallarla alınıyor! Çünkü faydası...

Yaz gelince tezgâhlarda kırmızı biberi sık görüyoruz. Kilosu 40 TL'den satılan kapya biberi bazıları yemekler için alıyor, bazıları kahvaltı, bazıları da salça için kilolarca alıyor. Peki, kırmızı kapya biberin faydası ne? Etli yemeklerden, çorbalara, salatalara kadar birçok lezzetin önemli detayı olan kırmızı kapya biber aslında hafızanın dostu. Fakat tek faydası elbette bu değil. İşte kilosu 60 TL'den satılan kırmızı biberin faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tezgahlarda kilosu 60 TL kırmızı biber Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan sebzelerden biri. Çünkü birçok yemekte kırmızı biber salçası yemekteki lezzeti belirleyen en önemli malzemedir. Yaz gelince pazarlardan, marketlerden çuvallarla alınan kırmızı kapya biber en çok salça için kullanılıyor. Fakat bunun yanında mezede, salatada, çorbada ve yemeklerde de kullanılan kırmızı biberin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle beyin dostu olmasıyla öne çıkan kırmızı biber hafızayı da güçlendiriyor.

KIRMIZI BİBER NEDEN DEĞERLİ?

Kırmızı dolmalık biber, vücudunuzun A vitaminine dönüştürdüğü bir bileşik olan beta-kriptoksantin içerir. Bazı araştırmalar, beta-kriptoksantin açısından zengin gıdaların mesane, akciğer ve kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

KIRMIZI BİBER BEYNE FAYDALI

Birçok koyu kırmızı veya mor meyve ve sebzede bulunan pigmentler beyin hücreleri üzerinde koruyucu etkisi olabilir. Araştırmalar, antosiyaninlerin yaşlandıkça hafıza problemlerini ve bilişsel bozuklukları yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI

İltihaplanmayı önler

Eklem ağrısını hafifletir

Dokuları iyileştirdiğinden gençleştirir

C vitamini yönünden zengindir. Bu yüzden bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara karşı korur

Kabızlık sorununa iyi gelir