Kilosu 500 liradan satışta! Kapış kapış satan lezzet yumurtadan 30 kat fazla protein ve kalsiyum içeriyor

Turistler bu peynire bayılıyor. Anadolu'da meşhur olan obruk peyniri çok faydalı. Obruk peynirinin kalbe şifalı olması ve kalsiyum bakımından zengin olması onu daha da cazip kılıyor. İşte detaylar...

İnsan sağlığına faydalı pek çok besin değeri bulunuyor. Farklı besin kaynaklarından toplanan ve vücutta bir araya getirilen bu besin değerlerini, zengin içerikli hemen hemen tek bir üründen toplamak da mümkün oluyor. İşte tek seferde vücudunuza mineral ve vitamin yüklemesi yapan, turistlerin kapış kapış aldığı o mucizevi lezzet!

KALP DOSTU: DİVLE OBRUK PEYNİRİ

Turistlerin adını en sık duyduğu, Anadolu'ya has ve lezzeti ile yiyeni büyüleyen Divle Obruk peyniri, kilo kilo dünyanın her bir yanına satılıyor. Türkiye'nin en ünlü lezzetleri arasında yer alan bu peynir, cildi, saçları ve kemikleri güçlendiren içeriği ile bir hayli dikkat çekiyor.

Sütun şeklindeki yağ yapısı ile mayalanmakta olan bu özel peynir, kalp dostu özelliği ve düşük yağ oranı ile de dikkat çekiyor. İçerisindeki yağlar kalbe faydalı olduğu için güvenle tüketilebilen bu peyniri aşırıya kaçmadan tüketmek sağlığa inanılmaz katkılarda bulunuyor.

Kan akışını dengeleyen Divle Obruk peyniri, damar tıkanıklığını da önlüyor. Dünyanın ilk beş peyniri arasında yer alan Divle Obruk peyniri, mağarada olgunlaşan özel bir tür olarak biliniyor. Hafızayı güçlendirdiği, beyin damarlarını beslediği ve sağlık üzerinde daha pek çok sayısız faydasının bulunduğu peynir uzmanları tarafından da söylenen Divle Obruk peyniri, serotonin denen mutluluk hormonunun salgılanmasına da katkıda bulunuyor.

B VİTAMİNLERİ ZENGİNİ: EGE MİHALİÇ PEYNİRİ

Günümüzde İzmir, Bursa ve Balıkesir'de üretilmekte olan Ege Mihaliç peyniri, ismini Bursa'nın Karacabey ilçesinin eski isminden alıyor. Koyun veya inek sütünün yağı süzülmeden peynir formuna getirilmesi ile elde edilen bu besin kaynağı, sağlığa olan katkıları ile de hem yerli hem yabancı turistlerin bir hayli dikkatini çekiyor.

Tarihi 250 yıl öncesine dayanan mihaliç peyniri, kalsiyum ve fosfor zengini bir besin kaynağı olarak biliniyor. Bu peynirin sağlığa olan en büyük katkıları arasında şüphesiz ki B12 eksikliğini bitirmesi yer alıyor.

Kansızlığın önüne geçen, yüksek mineral oranları ile kalp sağlığını koruyan ve sinir sistemi için son derece faydalı olan bu peyniri yiyenlerin sağlıklı ve uzun bir ömür sürdürmeleri mümkün oluyor. Hafızayı güçlendirmek için de tercih edilebilen bu peynirin bilinen bir diğer özelliği ise stresi ve yorgunluğu hafifletmesi oluyor.

Kadınlar için son derece sancılı geçen PMS dönemini de önleyen peyniri tüketenler, sağlıklarına sağlık katıyor. Elbette ki peyniri tüketmeden önce alerjen etkileri göz önünde bulundurmak ve genel sağlığı gözetmek önem taşıyor. Özel durumdaki hastaların, alerjen bünyeye sahip kişilerin ve hamilelerin bu besin kaynağını tüketmeden önce bir profesyonele danışması önem taşıyor.

KALSİYUM DEPOSU: MANYAS LORU

İçerisinde yer alan yüksek oranlı vitamin ve mineraller ile dikkat çeken Manyas loru, Balıkesir yöresine has bir diğer peynir olarak karşımıza çıkıyor. Tadı kaymağa benzeyen ve yumuşak dokusu ile adeta ağızda kaybolarak bir lezzet şöleni yaşatan bu peynir de turistlerin beğenisini kazanıyor. Önemli bir kalsiyum deposu olan Manyas loru, kemik ve diş sağlığını korumak için önemli katkılarda bulunuyor.

Antijenik protein barındırmayan Manyas loru, aynı zamanda antioksidan özellik de göstererek vücudu koruyor. Doyurucu özelliği sayesinde de diyet yapanlar için son derece ideal olan bu peynir düzenli tüketimde kas sakatlıklarının hızla iyileşmesine de destek sağlıyor.