Buz zayıflatıyor mu?

Kilo vermenin binbir yolu var. Kişiden kişiye zayıflama temposu değişebilir. Peki, kilo vermek için buz terapisini hiç duydunuz mu? Kilo vermenin en ucuz yöntemi olan buz terapisinin faydalı olduğunu söyleyen birçok insan var. Buz uygulandığı bölgedeki yağları yakmaya yardımcı oluyor. İşte kilo verdiren buz terapisinin detayları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Konu kilo vermek olunca herkesin bir formülü oluyor. En ucuz kilo verme yöntemlerinden biri de buz terapisi. Tuhaf gelebilir ama buz birçok ülkede aynı zamanda boğaz ağrısını kesmesi için kullanılıyor. Bu yüzden buz terapisi bölgesel yağlanma için etkili olabilir.

Buz terapisi yöntemi 2000'li yıllarda Meksika'da başlamış ve halen masaj tekniği olarak kullanılmaktadır. Buz terapisiyle ilgili çeşitli araştırmalar bulunuyor. Buna göre vücudun belirli bölgelerine buz uygulamak o bölgedeki yağları yakmaya yardımcı olabilir. Buz terapisinin cilt dokularını güçlendirmede oldukça etkili olduğu söyleniyor. Soğuk bir banyo yaptıktan sonra vücudunuzun böyle hissetmesinin nedeni budur.

BUZ TERAPİSİNİN FAYDALARI

Buz terapisi vücudun sarkan bölgelerini ince ve sıkı hale getirmek için çalışır. Buz terapisi sarkan cildi kaldırır, dokuları sıkılaştırır, vücudu toksinlerden arındırır, selüliti iyileştirir ve en önemlisi birkaç seansta kilo vermenize yardımcı olur.

Doğru diyet ve egzersizle birleştirildiğinde buz terapisi, istenmeyen kilolardan kurtulmanıza yardımcı olarak harikalar yaratabilir.

BUZ TERAPİSİ NASIL YAPILIR?

Buz terapisi yapılırken sade buz da kullanılabilir. Piyasada yağ içeren buzlardan kilo vermede etkili doğal bitkilere kadar pek çok buz türü bulunmaktadır. Farklı buz türlerinin kilo vermede farklı düzeyde etkinliği vardır.

Buz torbaları, jel paketleri ve bunun gibi birçok farklı yöntem, yağ yakmak istediğiniz belirli bölgelere buz uygulamak için kullanılır. Kilitli bir poşete birkaç buz küpü koyun ve yeni buz terapisini evde deneyin. Buz küplerini bir beze sararak istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz.

Buz terapisini 40 yaş üstü kalça, göğüs ve karın bölgesi sıkılığını kaybetmiş bayanlar da deneyebilir.