Kilo vermek isterken kilo almayın! İşte kilo vermek için tok tutan besinler

Kilo vermek isteyen birçok kişi tok tutan besinleri araştırıyor. Peki, tok tutan besinlerin aynı zamanda kilo almaya da sebep olabileceğini biliyor muydunuz? Mor Papatya'ya değerlendirmelerde bulunan Diyetisyen Feyza Sağırlı, tokluk süresini artıran besinlerin başında yumurtanın geldiğini söyledi. İşte hem kilo vermek için hem de kilo almak için tok tutan besinler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Bazıları için kilo vermek bazıları için de kilo almak büyük bir problem. Aslında her ikisi de zor değil. Fakat kilo vermek için tok tutan besinlere yüklenen kişiler bazen aldıkları kilolarla şok oluyor. Peki, bunun sebebi nedir? Böyle durumlarda porsiyon kontrolüne dikkat çeken Diyetisyen Feyza Sağırlı,  tok tutan besinler ve kilo arasındaki ilişkiyi anlattı.

Tokluk süresini uzatmaya yardımcı besinlerin başında anne sütünden sonra en kıymetli besin olan yumurtanın geldiğini belirten Sağırlı, tok tutan besinleri şöyle sıraladı:

"Tam tahıllı besinler, yulaf ezmesi/kepeği, koyu yeşil yapraklı sebzeler ile sindirimi daha geç son bulan başta ceviz olmak üzere yağlı tohumlar tokluk süresini uzatan besin ve besin gruplarındandır."

PORSİYONA DİKKAT

Diyetisyen Feyza Sağırlı, bazı insanların kilo vermek isterken kilo aldığını fark etmesi üzerine ise şu bilgileri verdi:

"Aslında hem kilo vermek hem de kilo almak isteyenler tok tutan besinleri tüketebilir. Aradaki tek fark porsiyon. Kilo vermek isteyenler sebzeleri fazla tüketebilir fakat diğer besinler için porsiyon kontrolü önemli."